No cure no pay

Kosten incassobureau

Wat kost een incassobureau?

Wilt u weten wat het kost om een incassobureau in te schakelen?

Of bent u benieuwd welke kosten een incassobureau in rekening mag brengen?

Ontdek dan snel wat een incassobureau kost en wie de kosten van het incassobureau betaalt.

Bas van Welzen van Softwell: "Ik kwam erachter dat incassobureaus redelijk onduidelijk zijn in hun voorwaarden" Bas van Welzen van Softwell: "Ik kwam erachter dat incassobureaus redelijk onduidelijk zijn in hun voorwaarden"

Als een klant niet betaalt en gewoon niet reageert, dan heb je op een gegeven moment gewoon geen keuze meer. Na maanden van coulance ga je dan kijken, wat voor opties heb ik? Ik heb zelf niet de tijd en mogelijkheden om daar elk moment achteraan te gaan. Dus ik besloot de zaak uit handen te geven en het neer te leggen bij een partij die meer kennis en ervaring heeft. Toen heb ik gezocht naar mogelijke incassobureaus. Ik kwam erachter dat incassobureaus redelijk onduidelijk zijn in hun voorwaarden. e-Legal incasso advocaten schept wel duidelijkheid. Voor, tijdens en na afloop van de behandeling van een incasso is duidelijk waar je staat. Dat vind ik erg belangrijk. Het voordeel is verder dat bij e-Legal de juridische zaken ook afgehandeld kunnen worden, in het geval dat het nodig is.

Kost een incassobureau inschakelen geld?

kosten incassobureauEen incassobureau inschakelen kost logischerwijs geld, want incassobureaus zijn geen liefdadigheidsinstellingen.

De vraag is dus niet of een incassobureau inschakelen geld kost, maar wie de kosten van het incassobureau betaalt.

Een incassobureau inschakelen hoeft geen geld te kosten voor u als opdrachtgever omdat bepaalde kosten zijn te verhalen op uw debiteur. Dit geldt echter alleen voor de rente en incassokosten en niet voor eventuele overige kosten die incassobureaus in rekening brengen in het buitengerechtelijke incassotraject.

Dus zo lang het incassobureau enkel verhaalbare kosten in rekening brengt, hoeft een incassobureau in te schakelen u geen geld te kosten bij verhaal van uw vordering.

Het is echter ook mogelijk dat een vordering niet wordt betaald, waardoor geen verhaal mogelijk is voor de kosten. In die situatie kan een incassobureau inschakelen wel geld kosten, tenzij u een prijsafspraak maakt op basis van no cure no pay

Meer informatie over no cure no pay

Jacqueline van Kampen van Mind's Eye Media: "Daarom heb ik gekozen voor no cure no pay" Jacqueline van Kampen van Mind's Eye Media: "Daarom heb ik gekozen voor no cure no pay"

Na een eerdere uitstekende ervaring met Lucien heb ik recent weer de hulp van e-Legal moeten inroepen wegens een wanbetaler. Ik twijfelde eerst over het kostenaspect. Want je wilt geen onnodige kosten maken. Daarom heb ik gekozen voor no cure no pay. Omdat ik nog wat vragen had, heb ik vooraf gebeld om mijn situatie voor te leggen en al mijn vragen te stellen. Wederom bleek e-Legal een goede sparringpartner. Door alle mogelijke scenario’s duidelijk uit te leggen, heb ik vooraf een goede afweging kunnen maken. Ik heb kort daarop mijn incasso online ingediend. En wat bleek? Mijn vordering werd al binnen 1 week volledig betaald. Zelfs de rente en kosten!

Ronnie Rutten van Novy de Vakman: "Zij krijgen voor elkaar, wat je als ondernemer zelf niet voor elkaar krijgt bij niet betalende klanten" Ronnie Rutten van Novy de Vakman: "Zij krijgen voor elkaar, wat je als ondernemer zelf niet voor elkaar krijgt bij niet betalende klanten"

Ondanks meerdere herinneringen en aanmaningen betaalde onze klant niet. Uiteindelijk besloten om een incasso bureau in te schakelen. Dit was overigens voor ons de eerste keer dat we een incassobureau inschakelden. Via internet kwam ik uit bij E-legal. Vanwege de goede recensies die ik las, heb ik eerst telefonisch contact gezocht voor verdere informatie. Zeer vriendelijk te woord gestaan door E-legal en duidelijke uitleg over de procedure gekregen. Niets hoeven voor financieren, zij houden zich aan het no cure no pay beleid. Binnen korte tijd kreeg ik het goede bericht van E- legal dat zij het volledige openstaande bedrag hadden geïncasseerd. Na akkoord had ik het bedrag binnen een paar dagen op mijn rekening. Sterke punten: duidelijk, betrouwbaar, correct, daadkrachtig! Zij krijgen voor elkaar, wat je als ondernemer zelf niet voor elkaar krijgt bij niet betalende klanten.

Cedrick Copra van CC Personal Training & Mental Coaching: "Ik ging dus googlen op incassobureau/no cure no pay..en ik kwam uit bij e-legal" Cedrick Copra van CC Personal Training & Mental Coaching: "Ik ging dus googlen op incassobureau/no cure no pay..en ik kwam uit bij e-legal"

Ik ben een ZZPer en ik had al een aantal maanden een vordering open staan bij een klant. Een kennis van me die ook ZZPer is vertelde me dat hij via een andere incassobureau een vordering probeerde te innen waar hij veel kosten aan kwijt was maar zonder succes. Met deze twee ingrediënten ging ik dus googlen op incassobureau/no cure no pay..en ik kwam uit bij e-legal. Vooral de no cure no pay element heeft me aangesproken. Goede en snelle service, klantgericht en goede advies. En vooral veel doorzettingsvermogen. En zojuist verlossende telefoontje gehad dat de vordering alsnog betaald is.

Wat kost een incassobureau inschakelen?

wat kost een incassobureau inschakelenDe kosten van incassobureaus variëren. De kosten zijn dus afhankelijk van de prijsafspraken die u maakt.

Er bestaan goedkope en dure incassobureaus. De hoogte van de kosten die incassobureaus in rekening brengen, zegt echter niets over de kwaliteit van het incassobureau.

Laat uw incassozaak dus niet verprutsen door een incassobureau dat toevallig goedkoper is. Goedkoop is dan duurkoop.

Het belangrijkste is dat uw vordering wordt betaald. Want wat kost het als uw geld niet wordt geïncasseerd?

Incasso gaat vaak om serieus geld. Schakel daarvoor dan ook een serieuze incasso-partij in.

Een gerechtsdeurwaarder of incasso advocaat hoeft namelijk niet meer te kosten dan een incassobureau.

Terug naar de vraag:

Over het algemeen geldt dat incassobureaus in ieder geval de incassokosten in rekening brengen. Daarnaast wordt vaak de rente in rekening gebracht.

Het komt ook voor dat incassobureaus daarnaast nog andere kosten in rekening brengen, zoals provisie, dossierkosten, administratiekosten, etc. Dit zijn echter geen verhaalbare kosten, dus dergelijke kosten blijven voor uw eigen rekening als opdrachtgever.

Ons kantoor verzorgt het buitengerechtelijke incassotraject op basis van no cure no pay. Dit betekent dat als wij niets incasseren, u ons niets hoeft te betalen.

Incasseren wij wel, dan komen de bij de debiteur in rekening gebrachte rente en incassokosten toe aan ons kantoor als vergoeding voor onze buitengerechtelijke werkzaamheden. Bij losse opdrachten wordt daarnaast een incassoprovisie over het betaalde bedrag in rekening gebracht van maximaal 10%.

Voor 16:00 uur incasso ingediend, dezelfde werkdag actie (!)
incasso indienen
Martin Smit van Nebest B.V.: "De debiteur heeft alles betaald, inclusief kosten en rente!" Martin Smit van Nebest B.V.: "De debiteur heeft alles betaald, inclusief kosten en rente!"

Voor het eerst een incasso uit handen gegeven aan e-Legal. Dit werkte uitstekend en de debiteur heeft alles betaald, inclusief kosten en rente! e-Legal heeft een uitstekende webportal waar alle acties te volgen zijn. Echt een aanrader!

Denise Schorr-Weerman van M.R.S. Installatietechniek: "Zelfs de incassokosten zijn betaald die dit bedrijf in eerste instantie niet wilde voldoen!" Denise Schorr-Weerman van M.R.S. Installatietechniek: "Zelfs de incassokosten zijn betaald die dit bedrijf in eerste instantie niet wilde voldoen!"

Wij hadden een debiteur met een flink openstaand bedrag wat na meerdere herinneringen en toezeggingen continu niet betaald werd. Wij als beginnend bedrijfje hebben E-Legal ingeschakeld tegenover dit grote bedrijf incl zijn juristen. Na wat mails waarin duidelijk gemaakt werd dat wij in ons recht stonden werd dan eindelijk de rekening betaald. Zelfs de incassokosten zijn betaald die dit bedrijf in eerste instantie niet wilde voldoen! Sterke punten: Vriendelijk maar toch met een dwingende ondertoon geregeld dat het gehele bedrag werd voldaan zodat ook wij dit konden afsluiten.

Rob Meerwijk van Rob's saunabouw: "Binnen een paar dagen was de hoofdsom betaald" Rob Meerwijk van Rob's saunabouw: "Binnen een paar dagen was de hoofdsom betaald"

Ik had er laatst voor het eerst mee te maken. Een zakelijke klant die niet betaalde maar ook nergens meer op reageerde, niet op mail, niet op telefoon. Ik heb vanaf dat moment de duidelijke aanwijzingen van de website van e-legal gevolgd. Dat leidde natuurlijk niet tot betalen, maar wel tot een volledig dossier. En dat bleek belangrijk te zijn. Daarna heb ik mijn zaak in gediend bij e-legal en toen ging het hard. Binnen een paar dagen was de hoofdsom betaald en uiteindelijk na een paar maanden ook de incasso-kosten. Ik was vooral blij met de directe aanpak en de no-nonsense communicatie. En passant heb ik nog gratis tips gekregen om mijn algemene voorwaarden te verbeteren.

Wie betaalt de kosten van het incassobureau?

wie betaalt de kosten van het incassobureauWie de kosten van het incassobureau betaalt, is afhankelijk van de gemaakte prijsafspraken. De rente en incassokosten zijn verhaalbare kosten, zodat daarvoor geldt dat uw debiteur die moet vergoeden.

Eventuele overige kosten die het incassobureau berekent in het buitengerechtelijke incassotraject, zijn niet verhaalbaar en blijven dus voor uw eigen rekening, tenzij met de debiteur wordt afgesproken dat uw debiteur die kosten ook betaalt.

Specifiek voor incasso op particuliere debiteuren geldt nog dat particulieren pas incassokosten zijn verschuldigd na ommekomst van een termijn van 14 dagen mits dit correct wordt aangezegd (waarover later meer).

In de meeste gevallen worden de kosten van het incassobureau dus betaald door uw debiteur (schuldenaar).

Welke kosten mag een incassobureau in rekening brengen?

Welke kosten een incassobureau in rekening mag brengen, is afhankelijk van de vraag aan wie de kosten in rekening worden gebracht.

Richting een opdrachtgever kan een incassobureau vanzelfsprekend alleen kosten in rekening brengen die zijn afgesproken. Dit is een kwestie van duidelijke afspraken maken.

Richting een debiteur kan een incassobureau alleen kosten in rekening brengen die wettelijk zijn toegestaan, zoals de rente en incassokosten in het buitengerechtelijke incassotraject.

In het gerechtelijke incassotraject kunnen meer kosten in rekening worden gebracht. Meer informatie over gerechtelijke incasso 


Hoe hoog mogen de kosten van het incassobureau maximaal zijn?

In het buitengerechtelijke incassotraject mogen de rente en incassokosten niet hoger zijn dan wettelijk is toegestaan of rechtsgeldig is afgesproken.

Zo kan bijvoorbeeld zijn afgesproken dat een contractuele rente is verschuldigd in plaats van de wettelijke rente. Een dergelijke afspraak is in beginsel geldig, ook bij particuliere debiteuren.

Van de wettelijke hoogte van de incassokosten kan ook contractueel worden afgeweken, maar alleen bij zakelijke partijen. Is er geen sprake van een dergelijk contractueel incassokosten beding, dan geldt de wettelijke regeling die voor particulieren geldt.

Tip:

Doet u vooral zaken met zakelijke partijen? Maak dan gebruik van onze gratis betalingsvoorwaarden Dan staat u sterker bij wanbetaling.

De maximale kosten zijn dus afhankelijk van de hoedanigheid van uw debiteur, dus of uw debiteur particulier of zakelijk is (waarover hierna meer).

Wat zijn de kosten van het incassobureau bij particuliere debiteuren?

De kosten van het incassobureau bij particuliere debiteuren bestaan uit de rente en de incassokosten.

Voor wat betreft de rente geldt dat de wettelijke rente is verschuldigd als er geen contractuele rente is afgesproken. De wettelijke rente is de reguliere wettelijke rente en dus niet de wettelijke handelsrente, die tussen bedrijven onderling geldt.

Voor wat betreft de incassokosten geldt dat deze worden berekend over de hoofdsom van de vordering volgens de onderstaande wettelijke staffel:

Hoofdsom Percentage Bijzonderheden
Over de eerste € 2.500 15% minimaal € 40
Over de volgende € 2.500 10  
Over de volgende € 5.000  
Over de volgende € 190.000  
Over het meerdere 0,5  maximaal € 6.775


De bovenvermelde staffel is degressief, dus hoe hoger de vordering is, hoe lager het percentage aan incassokosten is.

Het berekenen van de maximale incassokosten kan eenvoudig op basis van de onderstaande staffel:

Hoofdsom Percentage Bijzonderheden
Tot en met € 2.500 15% minimaal € 40
Tot en met € 5.000 10% over (hoofdsom - € 2.500) + € 375  
Tot en met € 10.000 5% over (hoofdsom - € 5.000) + € 675  
Tot en met € 200.000 1% over (hoofdsom - € 10.000) + € 875  
Boven de € 200.000 0,5% over (hoofdsom - € 200.000) + € 2.775)  maximaal € 6.775


Particuliere debiteuren worden echter wettelijk beter beschermd tegen (hoge) incassokosten dan zakelijke partijen, zoals bedrijven.

Wanneer zijn particulieren incassokosten verschuldigd?

Een particulier is pas incassokosten verschuldigd nadat hem/haar na het intreden van het betalingsverzuim is aangezegd welk bedrag aan incassokosten is verschuldigd bij niet-betaling binnen een termijn van 14 dagen na de dag van ontvangst van de aanmaning.

Artikel 6:96 lid 6 BW omschrijft het als volgt:

'De vergoeding volgens de nadere regels kan indien de schuldenaar een natuurlijk persoon is, die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, eerst verschuldigd worden nadat de schuldenaar na het intreden van het verzuim, bedoeld in artikel 81, onder vermelding van de gevolgen van het uitblijven van betaling, waaronder de vergoeding die in overeenstemming met de nadere regels wordt gevorderd, vruchteloos is aangemaand tot betaling binnen een termijn van veertien dagen, aanvangende de dag na aanmaning.'

(tekst wetsartikel actueel per 2021)

Zo lang deze aanzegging nog niet (rechtsgeldig) heeft plaatsgevonden, is een particuliere debiteur dus nog geen incassokosten verschuldigd. Particuliere schuldenaren doen er dus verstandig aan om te controleren of de bovenvermelde aanzegging - ook wel de 14 dagen aanzegging genoemd - heeft plaatsgevonden vóórdat zij de incassokosten betalen.

Het maakt hierbij niet uit onder welke benaming de incassokosten worden gepresenteerd. Het voorgaande geldt dus voor alle kosten ongeacht de benaming hiervan (incassokosten, aanmaningskosten, administratiekosten, herinneringskosten, sommatiekosten, etc.).

Wat zijn de kosten van het incassobureau bij zakelijke debiteuren?

De kosten van het incassobureau bij zakelijke debiteuren bestaan uit de rente en de incassokosten.

Voor wat betreft de rente geldt dat de wettelijke handelsrente is verschuldigd als er geen contractuele rente is afgesproken.

Voor wat betreft de incassokosten geldt dat voor zakelijke partijen andere regels voor incassokosten gelden. Onder zakelijke partijen worden in dit verband zowel bedrijven verstaan als kleine ondernemingen, zoals een eenmanszaak of ZZP-er.

Het bovenvermelde wetsartikel ter bescherming van particulieren geldt niet voor bedrijven. Voor bedrijven geldt dus niet het vereiste van een voorafgaande kosteloze betalingsherinnering of aanmaning waarin de hoogte van de verschuldigde incassokosten wordt aangezegd. Een bedrijf is namelijk direct incassokosten verschuldigd zodra de geldende betalingstermijn is verstreken. Bedrijven moeten dus direct incassokosten betalen vanaf de datum van betalingsverzuim.

Artikel 6:96 lid 4 BW omschrijft het als volgt:

'In geval van een handelsovereenkomst als bedoeld in artikel 119a lid 1 of artikel 119b lid 1 bestaat de vergoeding van kosten bedoeld in lid 2 onder c uit ten minste een bedrag van 40 euro. Dit bedrag is zonder aanmaning verschuldigd vanaf de dag volgende op de dag waarop de wettelijke of overeengekomen uiterste dag van betaling is verstreken. Hiervan kan niet ten nadele van de schuldeiser worden afgeweken.'

(tekst wetsartikel actueel per 2021)

In tegenstelling tot bij particulieren mogen de incassokosten bij bedrijven wel hoger zijn dan wettelijk is bepaald. Bedrijven mogen onderling namelijk andere afspraken maken over de hoogte van de incassokosten, bijvoorbeeld in het contract of in de betalingsvoorwaarden. Tussen bedrijven onderling is 15% incassokosten gebruikelijk.

Tip:

Wilt u als bedrijf hogere incassokosten in rekening kunnen brengen bij uw zakelijke klanten? Download dan onze gratis betalingsvoorwaarden
kosten incassobureau zakelijk en particulier

Hoe kan ik de kosten van het incassobureau berekenen?

Voor wat betreft de rente en incassokosten geldt dat deze kosten eenvoudig zijn te berekenen via rekenprogramma's die op internet zijn te vinden. Een debiteur kan deze kosten dus vrij eenvoudig nagaan.

Voor een opdrachtgever geldt hetzelfde, zij het dat de kosten van het incassobureau natuurlijk primair afhankelijk zijn van de gemaakte prijsafspraken. Zo kan een incassobureau lagere, maar ook hogere kosten rekenen dan geldt in relatie tot debiteuren.

Hieronder wordt uitgelegd hoe de rente en incassokosten kunnen worden berekend.

Hoe kan ik de wettelijke rente berekenen die het incassobureau in rekening brengt?

De rente kan worden berekend via http://www.wettelijkerente.net/renteberekening.aspx

Op deze website kan zowel de wettelijke rente als de wettelijke handelsrente en contractuele rente worden uitgerekend.

kosten incassobureau rente en incassokosten berekenen

Hoe kan ik de incassokosten berekenen die het incassobureau in rekening brengt?

De incassokosten kunnen worden berekend door hieronder de hoofdsom van de vordering in te vullen:

Bedrag vordering

Bedrag incassokosten
0,00 (excl. BTW)
0,00 (incl. BTW)

Meer informatie over incassokosten

Welke kosten van het incassobureau zijn te verhalen?

De rente en incassokosten zijn verhaalbare kosten. Dit geldt zowel voor wettelijke als contractuele rente en incassokosten.

Wel is het mogelijk dat de rechter de contractuele incassokosten matigt tot de wettelijke incassokosten. Dit verschilt per rechtbank en rechter.

Overige kosten van het incassobureau zijn niet verhalen, tenzij hierover afspraken worden gemaakt met de debiteur.

Wat betekent dat het incassobureau kosten berekent volgens de WIK?

De WIK betekent 'Wet incassokosten'. De BIK betekent 'Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten'.

Een incassobureau dat de incassokosten volgens de WIK (of BIK) berekent, hanteert dus de wettelijke staffel voor de incassokosten.

Is het verstandig om de kosten van het incassobureau niet te betalen?

kosten incassobureau niet betalenDe vraag of het verplicht is om de kosten te betalen, is vooral afhankelijk van de vraag of u een particuliere debiteur (schuldenaar) of zakelijke debiteur bent.

Een particuliere debiteur is zoals vermeld alleen verplicht om incassokosten te betalen nadat hij/zij rechtsgeldig is aangemaand om binnen 14 dagen na ontvangst van de veertiendagenbrief het (correct) vermelde bedrag aan incassokosten te betalen.

Klopt er iets niet aan deze aanzegging, zoals de termijn, het bedrag, de verschuldigde btw, etc., dan is een particulier dus niet verplicht om de incassokosten te betalen totdat hij/zij alsnog correct is aangemaand.

Een zakelijke debiteur daarentegen is de incassokosten vrijwel altijd direct verschuldigd, ervan uitgaande dat de betalingstermijn is verstreken en de vordering dus opeisbaar is.

Ervan uitgaande dat de kosten terecht zijn (zie hierboven) is het dus niet verstandig om de kosten van het incassobureau niet te betalen. De schuldeiser of het incassobureau kan namelijk tot dagvaarding overgaan voor enkel de kosten, zoals de rente en incassokosten. In dat geval komen er ook nog proceskosten bij, waardoor de kosten uiteindelijk alleen maar onnodig hoger worden.  


Gratis incasso advies bij onbetaalde vorderingen (Tip!)

Wilt u even bellen om uw incassozaak te bespreken?

gratis advies over kosten incassobureauBel ons dan voor gratis incasso advies. Dan kunnen wij samen de beste aanpak van uw wanbetaler bespreken.

Bel ons op 010 - 820 028 4

  • In 1 minuut doorverbonden met een ervaren incasso advocaat
  • Samen sparren over uw incassozaak
  • Vrijblijvend juridisch advies over de beste incasso-aanpak
  • Op werkdagen van 09:00 - 17:30 uur (lokaal tarief)
  • Gratis voor ondernemers/ZZP-ers en particuliere schuldeisers

 

Of laat ons u vrijblijvend terugbellen door hieronder uw contactgegevens in te vullen.

Dan bellen wij u zodra het u uitkomt. Dit is praktisch als u contact wilt opnemen buiten onze openingstijden.

Contact opnemen voor gratis incasso advies

Ja, neem vrijblijvend contact met mij op voor gratis incasso advies.

 

Naam*:
Bedrijfsnaam:
Telefoon*:
Uw bericht*:
Velden met een * zijn verplicht


Vandaag nog actie?

Wilt u vandaag nog actie? Dien dan direct uw incasso in via onze website.

Een incasso indienen kan in 5 minuten. Uw debiteur wordt nog dezelfde werkdag tot betaling gesommeerd.

Voor 16:00 uur incasso ingediend, dezelfde werkdag actie (!)
incasso indienen
Christa van Schoten van Administratiebureau Christa: "Er wordt écht dezelfde dag actie ondernomen" Christa van Schoten van Administratiebureau Christa: "Er wordt écht dezelfde dag actie ondernomen"

Mijn ervaring is super goed. Zeker als je voor 16:00 uur het dossier indient, dan word er echt gelijk die dag ook actie ondernomen. En met het gewenste resultaat. Sterke punten: Luisteren naar je verhaal. Je als mens behandelen en niet als nummer. Vast contact persoon. En altijd op de hoogte gehouden worden wat er is gebeurt via de online portal.

Edwin Schoon van The Key Agency: "Een heel hoog incasso percentage" Edwin Schoon van The Key Agency: "Een heel hoog incasso percentage"

Als je dan als ondernemer een incasso uit handen geeft, is er eigenlijk maar 1 partij die ik kan aanraden: e-Legal incasso advocaten. Duidelijke communicatie, snel handelen en een webportal waar het eenvoudig is om alle stappen en status te volgen. En als je dan eens een vraag hebt, kun je altijd persoonlijk contact opnemen. Goed georganiseerd en een heel hoog incasso percentage, een aanrader.

Andy Koets van Monty Marketing: "Als je al decennia eigen ondernemer bent zoals ondergetekende zie je ze allemaal langs komen. Incasso bureaus met grote beloften en weinig tot geen resultaat om over het tijdspad maar niets te noemen" Andy Koets van Monty Marketing: "Als je al decennia eigen ondernemer bent zoals ondergetekende zie je ze allemaal langs komen. Incasso bureaus met grote beloften en weinig tot geen resultaat om over het tijdspad maar niets te noemen"

Als je al decennia eigen ondernemer bent zoals ondergetekende zie je ze allemaal langs komen. Incasso bureaus met grote beloften en weinig tot geen resultaat om over het tijdspad maar niets te noemen. Had zelf met een geschil met mijn huurbazen die er zo hun eigen waarheid op na hielden. Lang verhaal kort, het venijn zat in de staart. Ondanks duidelijke afspraken vertikten de beide mensen het laatste bedrag op tafel te leggen in verband met het opleveren van het gehuurde. Contact verliep moeizaam en zeker niet oplossingsgericht. E-legal ingeschakeld en zie hier, snelle en duidelijke aanpak. Wist meteen waar ik aan toe was en vanaf dat moment een prima gevoel dat het nu opgepakt werd. Kon ik mij weer bezig houden met mijn vak zonder al die negatieve energie. Heb tenslotte wel wat anders te doen. Binnen twee weken resultaat, openstaand bedrag met bijkomende kosten is door de huurbazen overgemaakt. Een 100% score. Mensen, voor mij hoeft u niets, maar mocht u wat te incasseren hebben en u wit resultaat dat kan ik uiteraard E-Legal aanraden.

Voor 16:00 uur incasso ingediend, dezelfde werkdag actie (!)
incasso indienen
Cookie-voorkeuren

Wij gebruiken onze eigen cookies en cookies van derden voor statistische en analytische doeleinden om u de beste ervaring op onze website te bieden.

Meer informatie vindt u in ons cookiebeleid
Wij respecteren uw privacy

U kunt uw cookie-voorkeuren instellen door de verschillende hieronder beschreven cookies te accepteren of te weigeren

Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken door basisfuncties zoals paginanavigatie en toegang tot beveiligde delen van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet goed functioneren.

Vereist
Voorkeuren

Met voorkeurscookies kan een website informatie onthouden die de manier verandert waarop de website zich gedraagt of eruit ziet, zoals uw voorkeurstaal of de regio waarin u zich bevindt.

Statistieken

Statistische cookies helpen website-eigenaren te begrijpen hoe bezoekers omgaan met websites door anoniem informatie te verzamelen en te rapporteren.

Marketing

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers op verschillende websites te volgen. Het is de bedoeling advertenties weer te geven die relevant en aantrekkelijk zijn voor de individuele gebruiker en daardoor waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.