No cure no pay

Gratis incasso advies voor hulp bij wanbetalers

Voorkom kostbare fouten bij incasso-problemen

gratis incasso adviesIncasso gaat om geld. Uw geld. Maak dus geen verkeerde beslissingen bij incasso-problemen, want ú betaalt de rekening als het mis gaat.

De alarmbellen moeten gaan rinkelen als u meerdere vragen hieronder met 'ja' moet beantwoorden:

 • Is de betalingstermijn van uw factuur al lang verstreken?
 • Is uw debiteur al meermaals om betaling verzocht?
 • Verzint uw debiteur vage smoezen om betalingsuitstel te creëren?
 • Of reageert uw debiteur in het geheel niet meer?
 • Zijn andere schuldeisers al tot incasso of beslaglegging overgegaan?
 • Vermoedt u een mogelijk faillissement van uw debiteur?


Hebt u meerdere vragen met 'ja' beantwoord?

Dan loopt u het risico achter het net te vissen. Zeker als u blijft afwachten, terwijl andere schuldeisers wél tot incasso overgaan.


Bel ons voor gratis juridisch incasso advies op 010 - 820 028 4

Als ondernemer hebt u niet dagelijks met incasso te maken. Gelukkig voor u houden wij ons daarmee wél dagelijks bezig. De hele dag zelfs, want wij doen als incasso advocaten niet anders!

Bel ons daarom gerust als u met een wanbetaler in uw maag zit. Dan kunnen wij samen de beste aanpak van uw wanbetaler bespreken.

 • In 1 minuut doorverbonden met een ervaren incasso advocaat
 • Samen sparren over uw incassozaak
 • Vrijblijvend juridisch advies over de beste incasso-aanpak
 • Op werkdagen van 09:00 - 17:30 uur (lokaal tarief)
 • Gratis voor ondernemers en particuliere schuldeisers


Of laat ons u vrijblijvend terugbellen door hieronder uw contactgegevens in te vullen.

Dan bellen wij u zodra het u uitkomt. Dit is praktisch als u contact wilt opnemen buiten onze openingstijden.

Contact opnemen voor gratis incasso advies

Ja, neem vrijblijvend contact met mij op voor gratis incasso advies.

 

Naam*:
Bedrijfsnaam:
Telefoon*:
Uw bericht*:
Velden met een * zijn verplicht
Will Franken van Cyvision: "In een zakelijk geschil met een leverancier heeft e-Legal mij zeer professioneel ondersteund met juridisch advies" Will Franken van Cyvision: "In een zakelijk geschil met een leverancier heeft e-Legal mij zeer professioneel ondersteund met juridisch advies"

In een zakelijk geschil met een leverancier heeft het team van e-Legal incasso advocaten mij zeer professioneel ondersteund met juridisch advies. In deze zaak wist ik zelf heel goed wat ik wilde. De adviseur is hierin meegegaan maar wist ook op tijd tegengas te geven. Uiteindelijk heb ik daar mij voordeel mee kunnen doen. Alles opgeteld heb ik een prima ervaring met e-Legal incasso advocaten.

Vincent de Vlugt van Renaissance It: "Transparante en eerlijke werkwijze, geen verborgen tarieven, uitstekende vakkennis en E-Legal zit bovenop de zaak" Vincent de Vlugt van Renaissance It: "Transparante en eerlijke werkwijze, geen verborgen tarieven, uitstekende vakkennis en E-Legal zit bovenop de zaak"

Uitstekend incasso advocatenkantoor dat wij iedereen van harte kunnen aanbevelen. Transparante en eerlijke werkwijze, geen verborgen tarieven, uitstekende vakkennis en E-Legal zit bovenop de zaak met de juiste druk naar de debiteur toe. Naast dat E-Legal ook nauw contact onderhoudt met de opdrachtgever, is er ook een meer dan uitstekende portal voorhanden waarin alle communicatie overzichtelijk wordt bijgehouden. Daarin zijn ze wat ons betreft voor op de concurrentie. Sterke punten: Naast de transparante werkwijze viel ons op dat onze contactpersoon altijd snel reageerde op vragen en deze helder beantwoordde zonder wollige juridische taal. Dat hebben wij in het verleden wel eens anders meegemaakt. Zwakke punten kunnen wij niet bedenken.

Michel van Dijk van Adesto Verzekeringen: "Wat de ene advocaat niet lukte, kreeg e-Legal gelukkig wel voor elkaar" Michel van Dijk van Adesto Verzekeringen: "Wat de ene advocaat niet lukte, kreeg e-Legal gelukkig wel voor elkaar"

Niet iedereen heeft incasseringsvermogen… Een klant van ons assurantiekantoor had een incassozaak die verkeerd dreigde af te lopen. De rechtbank kon de vordering van onze klant niet toewijzen, maar de tegenvordering van de wederpartij werd wel toegewezen. Onze klant heeft toen een ander advocatenkantoor ingeschakeld voor het hoger beroep, maar in hoger beroep ging het nogmaals mis. Inmiddels was onze klant ruim 3 jaar en de nodige kosten verder. Met de nodige onderbuikgevoelens over de rechtspraak wilde onze klant het hierbij maar laten. Wij hebben de zaak toen voorgelegd aan e-Legal incasso advocaten. Zij zijn aan de slag gegaan met de zaak en hebben niet alleen alsnog de vordering geïncasseerd, maar ook nog eens met terugwerkende kracht de rente over al die jaren. Dat wat de ene advocaat niet lukte, kreeg e-Legal gelukkig wel voor elkaar.

Gratis telefonisch juridisch advies voor schuldeisers

Wij denken graag met u mee. Om deze reden bieden wij u de mogelijkheid om uw incassozaak kosteloos aan ons voor te leggen, zodat wij u over de juridische haalbaarheid van uw zaak kunnen adviseren. Ook korte juridische vragen beantwoorden wij kosteloos als wij de vraag vanuit parate kennis kunnen beantwoorden.

Máár wij kunnen vanzelfsprekend niet iedereen de hele dag van gratis advies voorzien. In de onderstaande situaties kunnen wij geen gratis incasso advies verstrekken:

 • Als het telefoongesprek meer dan 30 minuten duurt
 • Als voor de juridische beoordeling van uw incassozaak uitvoerig dossieronderzoek of juridisch onderzoek noodzakelijk is
 • Als u uw incassozaak liever op kantoor bespreekt onder het genot van een kopje koffie

Wel kunnen wij u in de bovenvermelde situaties een vrijblijvend prijsvoorstel doen voor het juridische advies. Vaak tegen een scherpe vaste prijs.

Vanwege grote drukte nemen wij momenteel geen incassozaken in behandeling die in hoofdsom lager zijn dan € 500. Dit geldt alleen voor nieuwe klanten. Als u een bestaande klant bent, kunt u uw incassozaken blijven indienen zoals u gewend bent.

Joeri van der Well van Myti Beheer B.V.: "Ook het kostenaspect werd vooraf duidelijk gecommuniceerd, wat ik enorm fijn vond. Ik had echt grip op de kosten. Wij hadden namelijk een vaste prijsafspraak gemaakt" Joeri van der Well van Myti Beheer B.V.: "Ook het kostenaspect werd vooraf duidelijk gecommuniceerd, wat ik enorm fijn vond. Ik had echt grip op de kosten. Wij hadden namelijk een vaste prijsafspraak gemaakt"

Ik bevond mij op onbekend terrein toen ik voor het eerst beslag wilde leggen voor een onbetaalde vordering. Er stond veel op het spel en ik wist dat ik een advocaat nodig had om beslag te leggen, maar ik had geen idee hoeveel tijd erin zou gaan zitten. Omdat het voor mij volstrekt nieuw was, kon ik niet goed overzien wat de consequenties zouden zijn qua kosten. Zeker niet als er op basis van uurtje-factuurtje wordt gewerkt. e-Legal incasso advocaten heeft mij echter goed wegwijs gemaakt in deze nieuwe materie. Vooraf is duidelijk geschetst hoe het traject zou verlopen. Ook het kostenaspect werd vooraf duidelijk gecommuniceerd, wat ik enorm fijn vond. Ik had echt grip op de kosten. Wij hadden namelijk een vaste prijsafspraak gemaakt met uitzondering van de deurwaarderskosten. Hierdoor ben ik achteraf niet of nauwelijks voor verrassingen komen te staan. Alleen de deurwaarderskosten vielen wat hoger uit dan ik had gedacht. Wat ik ook heel prettig vond, is dat zij bij de incasso mee dachten in de strategie. Hierdoor heb ik alle mogelijkheden goed kunnen benutten, waardoor de beslaglegging gericht en effectief kon plaatsvinden.

Géén juridisch incasso advies (schuldhulp) voor debiteuren!

Als incasso advocaten werken wij voor schuldeisers (crediteuren). Wij werken niet voor schuldenaren (debiteuren). Dit vinden wij wel zo zuiver. Daarom verstrekken wij geen juridisch incasso advies (schuldhulp) aan zakelijke of particuliere schuldenaren.

Hiervan is uiteraard geen sprake als u als ondernemer een geschil hebt over een onterechte vordering of tegenvordering. Bel ons dus gerust als uw onderneming is gedagvaard of als er beslag is gelegd voor een onterechte vordering. Handelsgeschillen en gerechtelijke procedures zijn namelijk dagelijkse kost voor ons.

Particuliere debiteuren verwijzen wij naar de volgende instanties voor juridisch advies:

 

Geen gefinancierde rechtsbijstand voor particuliere opdrachtgevers

Ook als particuliere schuldeiser kunt u een opdracht bij ons indienen. Wij behandelen alleen geen zaken op toevoegingsbasis. Wij kunnen u dus enkel van dienst zijn als u niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, of als u daarop geen beroep wenst te doen. Op de website voor de Raad voor Rechtsbijstand kunt u nagaan of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand (een zogenaamde toevoeging).

Gefinancierde rechtsbijstand is in het algemeen uitsluitend beschikbaar voor particulieren. Ondernemers komen niet in aanmerking voor een toevoeging, tenzij sprake is van bepaalde uitzonderingssituaties. Zie voor meer informatie de kenniswijzer van de Raad voor Rechtsbijstand.

Ook gefinancierde rechtsbijstand is niet gratis. Houdt u er rekening mee dat u een eigen bijdrage moet betalen als uw zaak op toevoegingsbasis wordt behandeld. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, vermogen en gezinssituatie. De eigen bijdrage kan oplopen tot maar liefst € 931,00 (tarief 2022). 

Gefinancierde rechtsbijstand kan dus veel geld kosten en kan ook duurder zijn dan behandeling van uw zaak op basis van no cure no pay. Dit geldt in het bijzonder voor buitengerechtelijke incasso, waarbij de kosten van onze werkzaamheden doorgaans kunnen worden verhaald op de debiteur.

Voor 16:00 uur incasso ingediend, dezelfde werkdag actie (!)
incasso indienen
Hilde Quirijnen: "Ik kreeg het volledige bedrag uitbetaald! Ik kan Harry aan iedereen aanraden!" Hilde Quirijnen: "Ik kreeg het volledige bedrag uitbetaald! Ik kan Harry aan iedereen aanraden!"

De letterlijke woorden van Harry: hou jezelf met de leuke dingen bezig van ondernemen. Ik regel de rest. Stel je voor je bent een belg die net een bedrijf heeft opgericht en 1 van je klanten is Nederlands. Na 3 maanden hard werk en geen enkele slechte commentaar ( ondanks meerdere feedback momenten) loopt de samenwerking op zijn einde. Na netjes alles overgedragen te hebben beslist het Nederlands bedrijf de openstaande facturen niet meer te betalen. Daar sta je dan als Belg tegenover een klant met andere wetten en regels. Wel dit bureau, en specifiek Harry, nam al mijn onzekerheden weg. Ik diende niets meer te doen, geen contact meer op te nemen. Ze deden alles. Elke grote beslissing werd overlegd maar ook hier hadden ze goed advies. Ik kan Harry aan iedereen aanraden! Wat een plezier om met hem samen te werken! Ik kreeg het volledige bedrag uitbetaald!

Mr. Mauritz Kop van MusicaJuridica: "Wij kunnen er bij e-Legal incasso advocaten op vertrouwen dat onze debiteuren correct worden behandeld" Mr. Mauritz Kop van MusicaJuridica: "Wij kunnen er bij e-Legal incasso advocaten op vertrouwen dat onze debiteuren correct worden behandeld"

Als juridisch adviesbureau hechten wij eraan dat onze cliënten altijd professioneel en correct worden behandeld. Ook als zij onze facturen onverhoopt niet conform afspraken betalen. Hoewel dit gelukkig niet vaak gebeurt, kunnen wij er bij e-Legal incasso advocaten op vertrouwen dat onze debiteuren correct worden behandeld. Daarbij wordt er aan duidelijkheid overigens niets te wensen overgelaten. Dat bewijzen de resultaten in onze incassozaken van de afgelopen 5 jaar wel. Ik kan jullie van harte aanbevelen!

Christa van Schoten van Administratiebureau Christa: "Er wordt écht dezelfde dag actie ondernomen" Christa van Schoten van Administratiebureau Christa: "Er wordt écht dezelfde dag actie ondernomen"

Mijn ervaring is super goed. Zeker als je voor 16:00 uur het dossier indient, dan word er echt gelijk die dag ook actie ondernomen. En met het gewenste resultaat. Sterke punten: Luisteren naar je verhaal. Je als mens behandelen en niet als nummer. Vast contact persoon. En altijd op de hoogte gehouden worden wat er is gebeurt via de online portal.

Voor 16:00 uur incasso ingediend, dezelfde werkdag actie (!)
incasso indienen
Cookie-voorkeuren

Wij gebruiken onze eigen cookies en cookies van derden voor statistische en analytische doeleinden om u de beste ervaring op onze website te bieden.

Meer informatie vindt u in ons cookiebeleid
Wij respecteren uw privacy

U kunt uw cookie-voorkeuren instellen door de verschillende hieronder beschreven cookies te accepteren of te weigeren

Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken door basisfuncties zoals paginanavigatie en toegang tot beveiligde delen van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet goed functioneren.

Vereist
Voorkeuren

Met voorkeurscookies kan een website informatie onthouden die de manier verandert waarop de website zich gedraagt of eruit ziet, zoals uw voorkeurstaal of de regio waarin u zich bevindt.

Statistieken

Statistische cookies helpen website-eigenaren te begrijpen hoe bezoekers omgaan met websites door anoniem informatie te verzamelen en te rapporteren.

Marketing

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers op verschillende websites te volgen. Het is de bedoeling advertenties weer te geven die relevant en aantrekkelijk zijn voor de individuele gebruiker en daardoor waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.