No cure no pay

Gratis juridisch incasso advies voor hulp bij wanbetalers

Voorkom kostbare fouten bij incasso-problemen

gratis incasso adviesIncasso gaat om geld. Uw geld. Maak dus geen verkeerde beslissingen bij incasso-problemen, want ú betaalt de rekening als het mis gaat.

De alarmbellen moeten gaan rinkelen als u meerdere vragen hieronder met 'ja' moet beantwoorden:

 • Is de betalingstermijn van uw factuur al lang verstreken?
 • Is uw debiteur al meermaals om betaling verzocht?
 • Verzint uw debiteur vage smoezen om betalingsuitstel te creëren?
 • Of reageert uw debiteur in het geheel niet meer?
 • Zijn andere schuldeisers al tot incasso of beslaglegging overgegaan?
 • Vermoedt u een mogelijk faillissement van uw debiteur?


Hebt u meerdere vragen met 'ja' beantwoord?

Dan loopt u het risico achter het net te vissen. Zeker als u blijft afwachten, terwijl andere schuldeisers wél tot incasso overgaan.


Bel ons voor gratis juridisch incasso advies op 010 - 820 028 4

Als ondernemer hebt u niet dagelijks met incasso te maken. Gelukkig voor u houden wij ons daarmee wél dagelijks bezig. De hele dag zelfs, want wij doen als incasso advocaten niet anders!

Bel ons daarom gerust als u met een wanbetaler in uw maag zit. Dan kunnen wij samen de beste aanpak van uw wanbetaler bespreken.

 • In 1 minuut doorverbonden met een ervaren incasso advocaat
 • Samen sparren over uw incassozaak
 • Vrijblijvend juridisch advies over de beste incasso-aanpak
 • Op werkdagen van 09:00 - 17:30 uur (lokaal tarief)
 • Gratis voor ondernemers en particuliere schuldeisers

 

Liever mailen dan bellen voor incasso advies?

U kunt ons uw incasso-zaak ook voorleggen per e-mail of via ons contactformulier. Dit is praktisch als u contact wilt opnemen buiten onze openingstijden. U ontvangt dan binnen 1 werkdag een reactie van ons.

Will Franken van Cyvision: "In een zakelijk geschil met een leverancier heeft e-Legal mij zeer professioneel ondersteund met juridisch advies" Will Franken van Cyvision: "In een zakelijk geschil met een leverancier heeft e-Legal mij zeer professioneel ondersteund met juridisch advies"

In een zakelijk geschil met een leverancier heeft het team van e-Legal incasso advocaten mij zeer professioneel ondersteund met juridisch advies. In deze zaak wist ik zelf heel goed wat ik wilde. De adviseur is hierin meegegaan maar wist ook op tijd tegengas te geven. Uiteindelijk heb ik daar mij voordeel mee kunnen doen. Alles opgeteld heb ik een prima ervaring met e-Legal incasso advocaten.

Vincent de Vlugt van Renaissance It: "Transparante en eerlijke werkwijze, geen verborgen tarieven, uitstekende vakkennis en E-Legal zit bovenop de zaak" Vincent de Vlugt van Renaissance It: "Transparante en eerlijke werkwijze, geen verborgen tarieven, uitstekende vakkennis en E-Legal zit bovenop de zaak"

Uitstekend incasso advocatenkantoor dat wij iedereen van harte kunnen aanbevelen. Transparante en eerlijke werkwijze, geen verborgen tarieven, uitstekende vakkennis en E-Legal zit bovenop de zaak met de juiste druk naar de debiteur toe. Naast dat E-Legal ook nauw contact onderhoudt met de opdrachtgever, is er ook een meer dan uitstekende portal voorhanden waarin alle communicatie overzichtelijk wordt bijgehouden. Daarin zijn ze wat ons betreft voor op de concurrentie. Sterke punten: Naast de transparante werkwijze viel ons op dat onze contactpersoon altijd snel reageerde op vragen en deze helder beantwoordde zonder wollige juridische taal. Dat hebben wij in het verleden wel eens anders meegemaakt. Zwakke punten kunnen wij niet bedenken.

Michel van Dijk van Adesto Verzekeringen: "Wat de ene advocaat niet lukte, kreeg e-Legal gelukkig wel voor elkaar" Michel van Dijk van Adesto Verzekeringen: "Wat de ene advocaat niet lukte, kreeg e-Legal gelukkig wel voor elkaar"

Niet iedereen heeft incasseringsvermogen… Een klant van ons assurantiekantoor had een incassozaak die verkeerd dreigde af te lopen. De rechtbank kon de vordering van onze klant niet toewijzen, maar de tegenvordering van de wederpartij werd wel toegewezen. Onze klant heeft toen een ander advocatenkantoor ingeschakeld voor het hoger beroep, maar in hoger beroep ging het nogmaals mis. Inmiddels was onze klant ruim 3 jaar en de nodige kosten verder. Met de nodige onderbuikgevoelens over de rechtspraak wilde onze klant het hierbij maar laten. Wij hebben de zaak toen voorgelegd aan e-Legal incasso advocaten. Zij zijn aan de slag gegaan met de zaak en hebben niet alleen alsnog de vordering geïncasseerd, maar ook nog eens met terugwerkende kracht de rente over al die jaren. Dat wat de ene advocaat niet lukte, kreeg e-Legal gelukkig wel voor elkaar.

Gratis telefonisch juridisch advies voor schuldeisers

Wij denken graag met u mee. Om deze reden bieden wij u de mogelijkheid om uw incassozaak kosteloos aan ons voor te leggen, zodat wij u over de juridische haalbaarheid van uw zaak kunnen adviseren. Ook korte juridische vragen beantwoorden wij kosteloos als wij de vraag vanuit parate kennis kunnen beantwoorden.

Máár wij kunnen vanzelfsprekend niet iedereen de hele dag van gratis advies voorzien. In de onderstaande situaties kunnen wij geen gratis incasso advies verstrekken:

 • Als het telefoongesprek meer dan 30 minuten duurt
 • Als voor de juridische beoordeling van uw incassozaak uitvoerig dossieronderzoek of juridisch onderzoek noodzakelijk is
 • Als u uw incassozaak liever op kantoor bespreekt onder het genot van een kopje koffie

Wel kunnen wij u in de bovenvermelde situaties een vrijblijvend prijsvoorstel doen voor het juridische advies. Vaak tegen een scherpe vaste prijs.

Joeri van der Well van Myti Beheer B.V.: "Ook het kostenaspect werd vooraf duidelijk gecommuniceerd, wat ik enorm fijn vond. Ik had echt grip op de kosten. Wij hadden namelijk een vaste prijsafspraak gemaakt" Joeri van der Well van Myti Beheer B.V.: "Ook het kostenaspect werd vooraf duidelijk gecommuniceerd, wat ik enorm fijn vond. Ik had echt grip op de kosten. Wij hadden namelijk een vaste prijsafspraak gemaakt"

Ik bevond mij op onbekend terrein toen ik voor het eerst beslag wilde leggen voor een onbetaalde vordering. Er stond veel op het spel en ik wist dat ik een advocaat nodig had om beslag te leggen, maar ik had geen idee hoeveel tijd erin zou gaan zitten. Omdat het voor mij volstrekt nieuw was, kon ik niet goed overzien wat de consequenties zouden zijn qua kosten. Zeker niet als er op basis van uurtje-factuurtje wordt gewerkt. e-Legal incasso advocaten heeft mij echter goed wegwijs gemaakt in deze nieuwe materie. Vooraf is duidelijk geschetst hoe het traject zou verlopen. Ook het kostenaspect werd vooraf duidelijk gecommuniceerd, wat ik enorm fijn vond. Ik had echt grip op de kosten. Wij hadden namelijk een vaste prijsafspraak gemaakt met uitzondering van de deurwaarderskosten. Hierdoor ben ik achteraf niet of nauwelijks voor verrassingen komen te staan. Alleen de deurwaarderskosten vielen wat hoger uit dan ik had gedacht. Wat ik ook heel prettig vond, is dat zij bij de incasso mee dachten in de strategie. Hierdoor heb ik alle mogelijkheden goed kunnen benutten, waardoor de beslaglegging gericht en effectief kon plaatsvinden.

Géén juridisch incasso advies (schuldhulp) voor debiteuren!

Als incasso advocaten werken wij voor schuldeisers (crediteuren). Wij werken niet voor schuldenaren (debiteuren). Dit vinden wij wel zo zuiver. Daarom verstrekken wij geen juridisch incasso advies (schuldhulp) aan zakelijke of particuliere schuldenaren.

Hiervan is uiteraard geen sprake als u als ondernemer een geschil hebt over een onterechte vordering of tegenvordering. Bel ons dus gerust als uw onderneming is gedagvaard of als er beslag is gelegd voor een onterechte vordering. Handelsgeschillen en gerechtelijke procedures zijn namelijk dagelijkse kost voor ons.

Particuliere debiteuren verwijzen wij naar de volgende instanties voor juridisch advies:

 

Geen gefinancierde rechtsbijstand voor particuliere opdrachtgevers

Ook als particuliere schuldeiser kunt u een opdracht bij ons indienen. Wij behandelen alleen geen zaken op toevoegingsbasis. Wij kunnen u dus enkel van dienst zijn als u niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, of als u daarop geen beroep wenst te doen. Op de website voor de Raad voor Rechtsbijstand kunt u nagaan of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand (een zogenaamde toevoeging).

Gefinancierde rechtsbijstand is in het algemeen uitsluitend beschikbaar voor particulieren. Ondernemers komen niet in aanmerking voor een toevoeging, tenzij sprake is van bepaalde uitzonderingssituaties. Zie voor meer informatie de kenniswijzer van de Raad voor Rechtsbijstand.

Ook gefinancierde rechtsbijstand is niet gratis. Houdt u er rekening mee dat u een eigen bijdrage moet betalen als uw zaak op toevoegingsbasis wordt behandeld. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, vermogen en gezinssituatie. De eigen bijdrage kan oplopen tot maar liefst € 835,00 (tarief 2020). 

Gefinancierde rechtsbijstand kan dus veel geld kosten en kan ook duurder zijn dan behandeling van uw zaak op basis van no cure no pay. Dit geldt in het bijzonder voor buitengerechtelijke incasso, waarbij de kosten van onze werkzaamheden doorgaans kunnen worden verhaald op de debiteur.

Voor 16:00 uur incasso ingediend, dezelfde werkdag actie (!)
incasso indienen

Eerste hulp bij incasso (gratis e-book)

e-book eerste hulp bij incasso

Download dit gratis e-book en voorkom dat u dezelfde fouten maakt als 75% van de ondernemers.

Ontdek wat u zelf kunt doen om uw facturen wél betaald te krijgen. Hoe? Dat verklapt mr. Lucien Ridderbroek, incasso advocaat met meer dan 10 jaar ervaring.

 • Stap-voor-stap handleiding om uw wanbetalers aan te pakken
 •  Gratis downloads: voorbeeld betalingsherinnering en aanmaning
 • Kant en klare betalingsvoorwaarden (direct te verwerken in uw offerte)
 • Inclusief geheime tips van onze incasso advocaten die écht het verschil maken
gratis e-book downloaden