No cure no pay

Incassobureau inschakelen?

Incassobureau inschakelen? Een incassobureau kan niks!

incassobureauUw wanbetaler is écht niet onder de indruk van een incassobureau.

Weet u waarom niet?

Wij geven u 5 redenen:

1. Een incassobureau heeft geen echte drukmiddelen. Uw wanbetaler wordt echt niet warm of koud van een paar briefjes van een incassobureau. Zeker niet als die briefjes onderop de spreekwoordelijke stapel belanden. Of zelfs ongeopend worden weggegooid.

2. Een incassobureau heeft geen verstand van zaken. Als uw vordering inhoudelijk wordt betwist, wordt het al snel te moeilijk voor een incassobureau. Met wat pech wordt uw zaak zelfs verprutst omdat incassobureaus over het algemeen niet worden gehinderd door kennis.

3. Een incassobureau werkt vaak traag. Incassoprocedures bij incassobureaus kunnen enorm lang duren zonder dat er veel gebeurt. Voordat u het weet bent u 6 maanden verder en vist u achter het net omdat uw debiteur inmiddels failliet is.

4. Om beslag te leggen is een advocaat nodig. Hetzelfde geldt voor een faillissementsaanvraag of voor gerechtelijke incasso van vorderingen van meer dan € 25.000,00. Het houdt dus al snel op voor een incassobureau zodra er serieus werk van uw zaak moet worden gemaakt.

5. En het ergste: uw wanbetaler weet dit ook! Wist u dat iedereen een bordje aan de muur kan spijkeren en een incassobureau kan beginnen? Uw wanbetaler weet ook dat een incassobureau niet meer kan dan u zelf kunt.


Ervaringen met het inschakelen van incassobureaus

Lees hieronder de ervaringen van onze klanten die vroeger een incassobureau inschakelden.

Harry Sterk van PPS Netwerk Nederland: "Wij hadden slechte ervaringen met incassobureaus. Hoe anders bij e-Legal" Harry Sterk van PPS Netwerk Nederland: "Wij hadden slechte ervaringen met incassobureaus. Hoe anders bij e-Legal"

Wij hadden slechte ervaringen met incassobureaus: veel werk voor ons (indienen van cases), teleurstellende vakbekwaamheid (in combinatie met een soort luiheid) bij hen en (dus) nauwelijks of geen resultaat. Bij elke pietluttige tegenwerping van de wanbetaler, kon je weer aan de slag om het hele verhaal opnieuw uit te leggen...dat schoot nooit op. Hoe anders bij e-Legal: strakke manier van case indienen, eenduidige communicatie en resultaat!

Jacqueline van Kampen van Mind's Eye Media: "Beter af met een incasso advocaat dan met een incassobureau" Jacqueline van Kampen van Mind's Eye Media: "Beter af met een incasso advocaat dan met een incassobureau"

Als u een niet-betalende debiteur heeft, dan raad ik u echt E-Legal aan. Lucien heeft me ontzettend goed geadviseerd in een moeilijke zaak. Hij is kundig, professioneel en ook gewoon heel fijn om mee te communiceren. Via een online dossier kunt u uw zaak volledig volgen. Ook bent u echt beter af met een incasso advocaat dan met een incassobureau. Ik ben met deze zaak begonnen bij een incassobureau. Naast dat ik fout werd voorgelicht, hadden zij mij niet eens tot het einde kunnen helpen. Een incassoadvocaat is echt gespecialiseerd. U kunt van begin tot eind daar terecht en heeft u meer middelen tot uw beschikking om u geld te krijgen. Ik hoop natuurlijk dat het nooit meer voorkomt, maar als ik ooit nog eens een niet-betalende klant heb, dan is Lucien de eerste die ik bel.

Bas van Welzen van Softwell: "Ik kwam erachter dat incassobureaus redelijk onduidelijk zijn in hun voorwaarden" Bas van Welzen van Softwell: "Ik kwam erachter dat incassobureaus redelijk onduidelijk zijn in hun voorwaarden"

Als een klant niet betaalt en gewoon niet reageert, dan heb je op een gegeven moment gewoon geen keuze meer. Na maanden van coulance ga je dan kijken, wat voor opties heb ik? Ik heb zelf niet de tijd en mogelijkheden om daar elk moment achteraan te gaan. Dus ik besloot de zaak uit handen te geven en het neer te leggen bij een partij die meer kennis en ervaring heeft. Toen heb ik gezocht naar mogelijke incassobureaus. Ik kwam erachter dat incassobureaus redelijk onduidelijk zijn in hun voorwaarden. e-Legal incasso advocaten schept wel duidelijkheid. Voor, tijdens en na afloop van de behandeling van een incasso is duidelijk waar je staat. Dat vind ik erg belangrijk. Het voordeel is verder dat bij e-Legal de juridische zaken ook afgehandeld kunnen worden, in het geval dat het nodig is.

Pas op: maak geen kostbare fout bij het inschakelen van een incassobureau (!)

U betaalt de rekening als het misgaat bij het inschakelen van een incassobureau. En die rekening kan hoog uitvallen.

Zeker als achteraf blijkt dat u een incasso-cowboy op uw klant hebt afgestuurd.

In het slechtste geval verliest u niet alleen uw geld, maar óók uw klant!

Teun Uithol van In Balans Administratiebureau: "Wij waren bang dat wij door inschakeling van een incassobureau de klant zouden kwijtraken. Echter door de correcte manier van incasso door e-Legal is klant behouden en is relatie naar behoren voortgezet" Teun Uithol van In Balans Administratiebureau: "Wij waren bang dat wij door inschakeling van een incassobureau de klant zouden kwijtraken. Echter door de correcte manier van incasso door e-Legal is klant behouden en is relatie naar behoren voortgezet"

Inmiddels twee dossiers met succes laten behandelen door e-Legal incasso advocaten. Communicatie verloopt prima via de portal en kon wekelijks de voortgang van dossier inzien. Er worden door door e-Legal strikte afspraken gemaakt met cliënt en deze afspraken worden constant gemonitord. Er wordt contact gehouden met cliënt en dossier wordt direct bijgewerkt wanneer zich mutaties voordoen. Ons bedrijf was niet zo van het uitbesteden aan incassobureau, er wordt ten allen tijde getracht het in eerste instantie zelf op te lossen, inmiddels is gebleken dat door uitbesteding aan e-Legal, er een hoop tijd gewonnen kan worden door dit wel te doen. Het daadkrachtige optreden van e-Legal heeft er voor gezorgd dat de dossiers beiden voor 100% zijn geïncasseerd. Binnen ons bedrijf is elke klant er uiteraard één en waren wij bang dat wij door inschakeling van incassobureau de klant zouden kwijtraken. Echter door de correcte manier van incasso door e-Legal is klant behouden en is relatie weer naar behoren voortgezet. Voor ons reden om onze overige cliënten wanneer nodig ook aan te raden met e-Legal in zee te gaan wanneer nodig. Sterke punten: Correcte benadering van cliënt, maken van duidelijke afspraken, perfecte dossier communicatie via portal en correcte afhandeling na afloop.

Mr. Mauritz Kop van MusicaJuridica: "Wij kunnen er bij e-Legal incasso advocaten op vertrouwen dat onze debiteuren correct worden behandeld" Mr. Mauritz Kop van MusicaJuridica: "Wij kunnen er bij e-Legal incasso advocaten op vertrouwen dat onze debiteuren correct worden behandeld"

Als juridisch adviesbureau hechten wij eraan dat onze cliënten altijd professioneel en correct worden behandeld. Ook als zij onze facturen onverhoopt niet conform afspraken betalen. Hoewel dit gelukkig niet vaak gebeurt, kunnen wij er bij e-Legal incasso advocaten op vertrouwen dat onze debiteuren correct worden behandeld. Daarbij wordt er aan duidelijkheid overigens niets te wensen overgelaten. Dat bewijzen de resultaten in onze incassozaken van de afgelopen 5 jaar wel. Ik kan jullie van harte aanbevelen!

Vincent de Vlugt van Renaissance It: "Transparante en eerlijke werkwijze, geen verborgen tarieven, uitstekende vakkennis en E-Legal zit bovenop de zaak" Vincent de Vlugt van Renaissance It: "Transparante en eerlijke werkwijze, geen verborgen tarieven, uitstekende vakkennis en E-Legal zit bovenop de zaak"

Uitstekend incasso advocatenkantoor dat wij iedereen van harte kunnen aanbevelen. Transparante en eerlijke werkwijze, geen verborgen tarieven, uitstekende vakkennis en E-Legal zit bovenop de zaak met de juiste druk naar de debiteur toe. Naast dat E-Legal ook nauw contact onderhoudt met de opdrachtgever, is er ook een meer dan uitstekende portal voorhanden waarin alle communicatie overzichtelijk wordt bijgehouden. Daarin zijn ze wat ons betreft voor op de concurrentie. Sterke punten: Naast de transparante werkwijze viel ons op dat onze contactpersoon altijd snel reageerde op vragen en deze helder beantwoordde zonder wollige juridische taal. Dat hebben wij in het verleden wel eens anders meegemaakt. Zwakke punten kunnen wij niet bedenken.

Wie voor uw incasso inschakelen?

Twijfelt u wie u het best voor uw incasso kunt inschakelen? Bijvoorbeeld tussen een incassobureau inschakelen of een deurwaarder?

De wettelijke taak van een deurwaarder is het uitvoeren van ambtshandelingen. Bijvoorbeeld het betekenen van exploten. Verder is de deurwaarder belast met het executeren van vonnissen.

In het incassotraject kan de deurwaarder echter niet veel meer dan een incassobureau. Wilt u bijvoorbeeld beslag leggen voordat u een vonnis hebt? Dan hebt u een advocaat nodig. Hetzelfde geldt voor het aanvragen van een faillissement.

En wat als het juridisch gezien ingewikkeld wordt? Dan wordt het al snel te moeilijk voor een incassobureau of deurwaarder.

En bij vorderingen die hoger zijn dan € 25.000,00 kan een incassobureau of deurwaarder geen vonnis voor u behalen, want daarvoor is wettelijk gezien een advocaat nodig.

Joris Florie van Local Online Marketing B.V.: "Zij behalen voor ons betere resultaten doordat zij meer juridische opties hebben" Joris Florie van Local Online Marketing B.V.: "Zij behalen voor ons betere resultaten doordat zij meer juridische opties hebben"

Na eerdere negatieve ervaringen met een deurwaarderskantoor hebben wij onze incassozaken ondergebracht bij e-Legal. Met e-Legal kunnen wij beter inhoudelijk schakelen. Zij behalen voor ons betere resultaten doordat zij meer juridische opties hebben. Sterke punten: snelheid, service, juridische kennis en zeer sterke presentatie tijdens een mondelinge behandeling.

David Efdé van Nethead: " Ze zijn veel slagvaardiger dan een deurwaarder en weten ook veel vaker en sneller geld terug te vorderen" David Efdé van Nethead: " Ze zijn veel slagvaardiger dan een deurwaarder en weten ook veel vaker en sneller geld terug te vorderen"

Voordat ik bij e-Legal terecht kwam had ik wel eens een deurwaarder ingeschakeld. Mijn ervaring met deze beroepsgroep was niet erg positief. Uiteindelijk moet je bij een deurwaarder alles "voorfinancieren" en dan nog maar afwachten of je je centen terug krijgt. Wat een totaal andere ervaring had ik met de incassoservice van e-Legal! Ze werken op basis van no cure no pay, dus je hoeft alleen te betalen als ze resultaat voor je boeken. En ze gaan meteen actief aan de slag voor je en daarnaast houden ze je pro-actief op de hoogte van ontwikkelingen. Ze zijn veel slagvaardiger dan een deurwaarder en weten ook veel vaker en sneller geld terug te vorderen. Ik was er in ieder geval zeer mee geholpen. Binnen een maand had ik mijn geld ontvangen van een debiteur waar ik eigenlijk al van dacht dat ik naar m'n geld kon fluiten. Zeer tevreden over e-Legal dus!

Gerechtsdeurwaarder Martin Velthoven: "Tel daar een hoog kennisniveau en een snelle doorlooptijd bij op en je hebt een incassopartner waar je als klant wat aan hebt" Gerechtsdeurwaarder Martin Velthoven: "Tel daar een hoog kennisniveau en een snelle doorlooptijd bij op en je hebt een incassopartner waar je als klant wat aan hebt"

Ons kantoor werkt al jaren voor en met e-Legal incasso advocaten. De medewerkers van e-Legal zijn zonder uitzondering prettig in de omgang en zijn altijd op zoek naar het beste resultaat voor hun klanten. Tel daar een hoog kennisniveau en een snelle doorlooptijd bij op en je hebt een incassopartner waar je als klant wat aan hebt.

Incassobureau of advocaat inschakelen?

incassobureau inschakelenWilt u snel betaald krijgen? Kies dan voor een incassotraject met maximale druk. U kunt een incassobureau of deurwaarder inschakelen, maar voor maximale druk moet u bij een incasso advocaat zijn.

Een incasso advocaat kan namelijk meer drukmiddelen inzetten dan een incassobureau of deurwaarder. Bijvoorbeeld door beslaglegging of het faillissement aanvragen van uw wanbetaler. Ook heeft een incasso advocaat aanzienlijk meer juridische kennis in huis. Dit komt het slagingspercentage voor incasso ten goede.

Onze incasso advocaten zijn gespecialiseerd in B2B incasso. Bedrijven gaan namelijk anders met schulden om dan consumenten. Ook zijn de juridische verweren van bedrijven anders. Zij hebben op dit vlak meer kennis en ervaring dan de gemiddelde consument.

Laat u daarom als bedrijf bijstaan door een incasso-specialist met voldoende juridische kennis. Ook dit is een reden om vooral géén incassobureau in te schakelen.

 

Kosten incassobureau inschakelen

Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Wij werken net als incassobureaus op no cure no pay basis. Wij zijn dus niet duurder dan incassobureaus.

Bij ons kunt u dus profiteren van de hoge kwaliteit van een incasso advocaat voor de prijs van een incassobureau. Dus waarom zou u nog een incassobureau inschakelen?

Vanwege grote drukte nemen wij momenteel geen incassozaken in behandeling die in hoofdsom lager zijn dan € 500. Dit geldt alleen voor nieuwe klanten. Als u een bestaande klant bent, kunt u uw incassozaken blijven indienen zoals u gewend bent.

Voor 16:00 uur incasso ingediend, dezelfde werkdag actie (!)
incasso indienen
Abram Bos van Bos bedrijfsadvies: "Ondanks dat ik er zelf al een paar maanden mee bezig was had E-legal het binnen 8 dagen voor elkaar" Abram Bos van Bos bedrijfsadvies: "Ondanks dat ik er zelf al een paar maanden mee bezig was had E-legal het binnen 8 dagen voor elkaar"

Ik was vrij sceptisch aangezien ik eerder met een andere incassopartij geen goede resultaten had behaald. Door de no cure no pay methode en het beloofde slagingspercentage heb ik mij laten overhalen. Indienen ging online kinderlijk eenvoudig, ik had een telefoontje verwacht met vragen omdat dat normaal gesproken zo gaat. Maar dat was achteraf niet nodig. Ondanks dat ik er zelf al een paar maanden mee bezig was had E-legal het binnen 8 dagen voor elkaar. Prima resultaat, Ik weet waar ik de volgende keer naar toe moet.

Cedrick Copra van CC Personal Training & Mental Coaching: "Ik ging dus googlen op incassobureau/no cure no pay..en ik kwam uit bij e-legal" Cedrick Copra van CC Personal Training & Mental Coaching: "Ik ging dus googlen op incassobureau/no cure no pay..en ik kwam uit bij e-legal"

Ik ben een ZZPer en ik had al een aantal maanden een vordering open staan bij een klant. Een kennis van me die ook ZZPer is vertelde me dat hij via een andere incassobureau een vordering probeerde te innen waar hij veel kosten aan kwijt was maar zonder succes. Met deze twee ingrediënten ging ik dus googlen op incassobureau/no cure no pay..en ik kwam uit bij e-legal. Vooral de no cure no pay element heeft me aangesproken. Goede en snelle service, klantgericht en goede advies. En vooral veel doorzettingsvermogen. En zojuist verlossende telefoontje gehad dat de vordering alsnog betaald is.

Ronnie Rutten van Novy de Vakman: "Zij krijgen voor elkaar, wat je als ondernemer zelf niet voor elkaar krijgt bij niet betalende klanten" Ronnie Rutten van Novy de Vakman: "Zij krijgen voor elkaar, wat je als ondernemer zelf niet voor elkaar krijgt bij niet betalende klanten"

Ondanks meerdere herinneringen en aanmaningen betaalde onze klant niet. Uiteindelijk besloten om een incasso bureau in te schakelen. Dit was overigens voor ons de eerste keer dat we een incassobureau inschakelden. Via internet kwam ik uit bij E-legal. Vanwege de goede recensies die ik las, heb ik eerst telefonisch contact gezocht voor verdere informatie. Zeer vriendelijk te woord gestaan door E-legal en duidelijke uitleg over de procedure gekregen. Niets hoeven voor financieren, zij houden zich aan het no cure no pay beleid. Binnen korte tijd kreeg ik het goede bericht van E- legal dat zij het volledige openstaande bedrag hadden geïncasseerd. Na akkoord had ik het bedrag binnen een paar dagen op mijn rekening. Sterke punten: duidelijk, betrouwbaar, correct, daadkrachtig! Zij krijgen voor elkaar, wat je als ondernemer zelf niet voor elkaar krijgt bij niet betalende klanten.

Eerst even bellen? Bel ons voor gratis incasso advies

incassobureau inschakelen zzpBel ons gerust als u met een wanbetaler in uw maag zit. Dan kunnen wij samen de beste aanpak van uw wanbetaler bespreken.

Bel ons op 010 - 820 028 4

 • In 1 minuut doorverbonden met een ervaren incasso advocaat
 • Samen sparren over uw incassozaak
 • Vrijblijvend juridisch advies over de beste incasso-aanpak
 • Op werkdagen van 09:00 - 17:00 uur (lokaal tarief)
 • Gratis voor ondernemers/ZZP-ers en particuliere schuldeisers

 

Of laat ons u vrijblijvend terugbellen door hieronder uw contactgegevens in te vullen.

Dan bellen wij u zodra het u uitkomt. Dit is praktisch als u contact wilt opnemen buiten onze openingstijden.

Contact opnemen voor gratis incasso advies

Ja, neem vrijblijvend contact met mij op voor gratis incasso advies.

 

Naam*:
Bedrijfsnaam:
Telefoon*:
Uw bericht*:
Velden met een * zijn verplicht


Vandaag nog actie?

Wilt u vandaag nog actie? Dien dan direct uw incasso in via onze website.

Een incasso indienen kan in 5 minuten. Uw debiteur wordt nog dezelfde werkdag tot betaling gesommeerd.

Voor 16:00 uur incasso ingediend, dezelfde werkdag actie (!)
incasso indienen
Christa van Schoten van Administratiebureau Christa: "Er wordt écht dezelfde dag actie ondernomen" Christa van Schoten van Administratiebureau Christa: "Er wordt écht dezelfde dag actie ondernomen"

Mijn ervaring is super goed. Zeker als je voor 16:00 uur het dossier indient, dan word er echt gelijk die dag ook actie ondernomen. En met het gewenste resultaat. Sterke punten: Luisteren naar je verhaal. Je als mens behandelen en niet als nummer. Vast contact persoon. En altijd op de hoogte gehouden worden wat er is gebeurt via de online portal.

Nicole Rosenberg van Autorijschool Rosenberg: "Als drukke ondernemer heb je er zelf geen omkijken naar" Nicole Rosenberg van Autorijschool Rosenberg: "Als drukke ondernemer heb je er zelf geen omkijken naar"

Voor het eerst moesten wij een incassobureau inschakelen voor een debiteur. De vordering is snel geïncasseerd door E-Legal. Een geruststellende gedachte dat het in de zeer kundige handen van E-Legal gebeurt. Als drukke ondernemer heb je er zelf geen omkijken naar. Sterke punten: Bij vragen via de portal/mail ontvang je direct antwoord, zelfs onderbouwd met advies. Zo ontbrak er toch nog iets in onze 14-dagen aanzegging. Telefonisch is E-Legal ook zeer goed bereikbaar. Zeer kundig team! Enthousiast, klantvriendelijk, kortom; een sterke aanrader!

Elena Parish van SPINE Architecture: "Enorm tevreden! Binnen een week heeft mijn klant alsnog zijn factuur voldaan!" Elena Parish van SPINE Architecture: "Enorm tevreden! Binnen een week heeft mijn klant alsnog zijn factuur voldaan!"

Enorm tevreden! De betalingstermijnen van mijn facturen en herinneringen waren intussen ruimschoots verstreken en mijn klant leek van de aardbodem verdwenen. Na wat online onderzoek, besloot ik e-Legal incasso advocaten in te schakelen, liever dan een 'standaard' incassobureau. Het was heel eenvoudig om online een dossier bij ze aan te maken. Daarna ging het ineens snel: ik werd dezelfde dag nog snel, vriendelijk en adequaat teruggebeld en mijn dossier is direct opgepakt. Binnen een week heeft mijn klant alsnog zijn factuur voldaan! Ik raad deze advocaten absoluut aan. Je merkt direct hun gedegen kennis van de regelgeving omtrent incasso, wat cruciale fouten voorkomt; bovendien vind ik het een prettig idee dat deze zelfde partij mij zou hebben kunnen bijstaan tijdens een evt. proces. Mocht ik onverhoopt nogmaals met een wanbetalende klant te maken krijgen, zal ik e-Legal zeker opnieuw inschakelen.

Veelgestelde vragen over incassobureaus

Wilt u meer weten over incassobureaus of over het inschakelen van een incassobureau? Hieronder geven wij antwoord op veelgestelde vragen:

Wat is een incassobureau?

Betekenis incassobureau:

Een incassobureau is een bedrijf dat in opdracht van schuldeisers (ook wel crediteuren genoemd) vorderingen incasseert bij schuldenaren (ook wel debiteuren genoemd).

Een incassobureau heeft geen wettelijke status. Zo bestaat er nog geen wet- en regelgeving voor incassobureaus en kan iedereen een incassobureau beginnen. Wel is momenteel wetgeving in voorbereiding om de kwaliteit van de dienstverlening op incassogebied te verbeteren. Meer informatie over de Wet kwaliteit incassodienstverlening

Wat doet een incassobureau?

Een incassobureau probeert een vordering eerst buitengerechtelijk (buiten de rechter om) te incasseren. Het incassobureau verstuurt hiertoe meerdere sommatiebrieven en neemt ook telefonisch contact op om de wanbetaler tot betaling te bewegen. Omdat een incassobureau geen bijzondere bevoegdheden heeft, kan een incassobureau niet meer doen dan u zelf kunt.

Dit laatste geldt ook in de gerechtelijke fase, waarin een incassobureau in veel gevallen vleugellam is. Zo kan een incassobureau alleen procederen bij de kantonrechter, dus voor lagere vorderingen of voor bepaalde soort vorderingen, zoals huur of pacht. Voor alle andere soorten vorderingen en procedures is wettelijk gezien namelijk een advocaat nodig, zoals voor het:

 • leggen van conservatoir beslag (dit is beslag voordat u een vonnis hebt)
 • aanvragen van het faillissement (als incassomiddel)
 • procederen bij de rechtbank voor vorderingen > € 25.000
 • voeren van een incasso kort geding bij de rechtbank
 • voeren van een hoger beroep bij het hof  


U doet er dus verstandig aan om niet zo maar een incassobureau in te schakelen, maar eerst te bedenken wat er nodig is om uw vordering te kunnen incasseren. Zeker bij hogere vorderingen doet u uzelf onnodig tekort door op een incassobureau te vertrouwen. Zo kan bij vorderingen vanaf € 10.000 doorgaans beter direct tot beslaglegging worden overgegaan. Bekijk onze pagina over beslag leggen voor meer informatie. 

Welke regels gelden voor incassobureaus?

Momenteel gelden er nog geen regels voor incassobureaus. Wel zijn er regels voor incassobureaus in de maak.

Voor incassokosten gelden wel wettelijke regels. Bekijk onze pagina over aanmaningskosten voor meer informatie.

Wat mag een incassobureau niet doen?

Omdat een incassobureau geen wettelijke status of bijzondere bevoegdheden heeft, mag een incassobureau niet meer doen dan u zelf mag. Zo kan een incassobureau geen:

 • dagvaarding betekenen (officieel bezorgen)
 • beslag leggen
 • faillissement aanvragen
 • gerechtelijke procedures voeren voor hogere vorderingen > € 25.000


Een incassobureau moet in veel gevallen dus de hulp inschakelen van een deurwaarder of advocaat. Deurwaarders en advocaten hebben namelijk wel wettelijke bevoegdheden. Zo kan alleen een deurwaarder exploten betekenen, zoals een dagvaarding. En de advocaat is de enige incassopartij die allerlei gerechtelijke procedures kan voeren, zoals conservatoir beslag leggen, het faillissement aanvragen, een incasso kort geding bij de rechtbank voeren of een hoger beroep behandelen bij het gerechtshof.

Omdat een incassobureau niet zo veel kan, is het verstandig om een incassopartij in te schakelen die wél juridische mogelijkheden heeft om door te pakken als uw wanbetaler niet betaalt.

Bel ons gerust om vrijblijvend te sparren over uw incassozaak. Bekijk onze pagina over gratis incasso advies voor meer informatie.

Waarom geen incassobureau inschakelen?

U kunt beter geen incassobureau inschakelen. Weet u waarom?

 • Gebrek aan regels en toezicht
 • Iedereen kan een incassobureau beginnen
 • Gebrek verplicht keurmerk
 • Geen verstand van zaken
 • Geen verplichte derdengeldenrekening
 • Geen verplichte verzekering
 • Exorbitante incassokosten


Bekijk onze pagina Betrouwbare incassobureaus bestaan niet voor meer informatie.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

U kunt een incassobureau inschakelen zodra uw vordering opeisbaar is, dus zodra de geldende betalingstermijn is verstreken. Is er geen betalingstermijn overeengekomen, dan geldt de wettelijke betalingstermijn. Bekijk onze pagina over de wettelijke betalingstermijn voor meer informatie.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft u uw debiteur niet eerst zelf een herinnering of aanmaning te sturen. Ook een voorafgaande ingebrekestelling is doorgaans niet noodzakelijk. U mag als bedrijf dus direct een incassopartij inschakelen. Bekijk onze pagina met incassotips voor meer informatie.

U kunt uw openstaande vordering direct uit handen geven. Als u uw incasso indient voor 16:00 uur, sommeren wij uw wanbetaler nog dezelfde werkdag tot betaling.

Hoe werkt een incassobureau inschakelen?

Een incassobureau inschakelen kan snel en eenvoudig online. Hiervoor is geen duur incasso-abonnement nodig. U kunt gerust een incasso indienen om ons uit te proberen.

Een incasso verloopt in 4 stappen:

 1. U dient uw incasso in via onze website.
 2. U ontvangt per e-mail een opdrachtbevestiging en inloggegevens om uw zaak 24/7 real-time te volgen.
 3. Wij sommeren uw wanbetaler direct schriftelijk tot betaling (zowel per post, e-mail en fax) en bellen ook.
 4. U ontvangt uw geld binnen enkele werkdagen zodra uw vordering is geïncasseerd.


U kunt uw incasso indienen via het online incasso formulier. Dat werkt het snelst. Het webformulier vult de gegevens namelijk automatisch aan zodra u een deel van de bedrijfsnaam hebt ingevuld.

Uw incasso overdragen per e-mail is ook mogelijk. Voor meer informatie zie onze pagina over incasso indienen

Kan ik als ZZP-er een incassobureau inschakelen?

Ja, ook als ZZP-er kunt u een incassobureau inschakelen. Ons kantoor is gespecialiseerd in zakelijke incasso voor het MKB en voor ZZP-ers, dus doe gerust een beroep op ons. De afgelopen jaren hebben wij al duizenden ZZP-ers geholpen met het incasseren van hun hardverdiende geld. Bekijk de ervaringen van andere ZZP-ers op onze pagina Wat klanten zeggen.  

Ik wil als particulier een incassobureau inschakelen. Kan dat?

Ja, u kunt een incassobureau inschakelen als particulier/consument voor een privézaak. Bijvoorbeeld voor incasso van een lening. Bel ons gerust voor gratis incasso advies om uw zaak en de beste aanpak daarvan vrijblijvend te bespreken.

Een incassobureau inschakelen als bedrijf. Waarop moet ik letten?

Wilt u als bedrijf een incassobureau inschakelen? Let er dan goed op dat u een incassopartij kiest die goed past bij uw bedrijf en soort incassozaak. Voor lage vorderingen zonder bijzonderheden (zoals bulkincasso) kunt u een incassobureau inschakelen. Maar voor hogere vorderingen kunt u beter een beroep doen op een gespecialiseerde incassopartner, zoals een incasso advocaat. U hebt dan meer zekerheid dat uw vordering succesvol wordt geïncasseerd.

Hetzelfde geldt bij gedoe. Bij gedoe valt te denken aan vorderingen waarover een dispuut bestaat. Vaak wordt de vordering dan betwist of stelt de debiteur een tegenvordering te hebben, zoals schadevergoeding. Laat dergelijke, complexere incassozaken niet verprutsen door een incassobureau of deurwaarder, want als uw vordering niet kan worden geïncasseerd, kost dat u onnodig geld. Onze incasso advocaten behandelen dagelijks complexe incassozaken waarin zowel grondige juridische kennis als branchekennis noodzakelijk zijn. Wilt u vrijblijvend sparren met een incasso advocaat? Bel dan gerust voor gratis incasso advies.

Ik wil een incassobureau inschakelen met landelijke dekking. Kan dat?

Ja, wij zijn gespecialiseerd in incasso in Nederland en bieden daarvoor landelijke dekking aan vanuit ons kantoor in Rotterdam. Dit geldt zowel voor buitengerechtelijke incasso als voor gerechtelijke incasso. Zo procederen onze incasso advocaten bij alle rechtbanken en gerechtshoven in Nederland. Omdat zowel onze klanten als hun debiteuren zich door het hele land bevinden, pakken wij alle wanbetalers in Nederland aan.

incassobureau inschakelen landelijke dekking

Is eenmalig een incassobureau inschakelen mogelijk?

Ja, u kunt eenmalig een incassobureau inschakelen als u een enkele keer een vordering uit handen wilt geven. Hiervoor hebt u geen incasso abonnement of iets dergelijks nodig. Omdat wij op basis van losse opdrachten werken, kunt u ons uitproberen zonder dat u ergens aan vastzit. Klik hier om direct uw eenmalige incasso in te dienen. 

Ik wil een incassobureau inschakelen met een keurmerk. Kan dat?

Er bestaat nog geen wettelijk keurmerk voor incasso. Wel is er momenteel wetgeving in voorbereiding om de incassomarkt te reguleren om de misstanden in de incassosector aan te pakken.

Voor incassobureaus bestaat een branchevereniging, namelijk de Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen (NVI). Incassopartijen kunnen zich op vrijwillige basis aansluiten bij de NVI. De meeste incassobureaus zijn geen lid van de NVI.

Voor deurwaarders en advocaten gelden strengere regels met meer waarborgen voor u als schuldeiser. Zo zijn alle deurwaarders verplicht lid van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). Alle advocaten zijn verplicht lid van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Voor incasso advocaten geldt daarnaast dat zij vrijwillig lid kunnen zijn van de Vereniging van Incasso- en procesadvocaten (VIA). Van ons kantoor zijn Lucien Ridderbroek en Krista Snoeck lid van de VIA.

incassobureau inschakelen met keurmerk

Hoe verloopt de incassoprocedure bij een incassobureau?

De incassoprocedure bij incassobureaus verschilt. Zo zijn er trage incassobureaus waarbij het soms een week of langer duurt voordat uw incassozaak in behandeling wordt genomen. Ook de gestelde betalingstermijnen zijn vaak te lang, waardoor uw wanbetaler veel minder druk ervaart en u onnodig lang op uw geld moet wachten. Dit probleem speelt vooral bij de grotere incassobureaus en rechtsbijstandsverzekeraars.

Maar een te korte incassoprocedure is ook allesbehalve ideaal. Bij veel incassobureaus die op basis van no cure no pay werken, is de incassoprocedure heel kort. Vaak te kort. Zo wordt bijvoorbeeld geadverteerd met incasso binnen 10 dagen. Een dergelijke termijn is meestal veel te kort om het maximale uit een incassozaak te halen. Dergelijke korte termijnen worden gepresenteerd als voordeel, maar in werkelijkheid zijn er veel nadelen verbonden aan dergelijke korte incassotrajecten:

 • Het incassotraject wordt vaak geautomatiseerd uitgevoerd.
 • Uw debiteur wordt gebeld door een callcenter of door een (bel)robot.
 • Als het incassotraject wordt afgeraffeld, is de kans op succesvolle incasso van uw vordering veel lager.
 • Als er buiten rechte niet wordt betaald, moet u onnodig kosten voor een gang naar de rechter maken om alsnog betaald te krijgen.


Een ander groot nadeel van de incassoprocedure bij incassobureaus is dat incassobureaus vrijwel standaard adviseren om tot dagvaarding over te gaan bij niet-betaling. Ook bij lagere vorderingen, waardoor de kosten uiteindelijk hoger zijn dan de baten. Of bij wankele vorderingen, waardoor u als opdrachtgever onnodig procesrisico loopt. Bovendien blijven andere, meer kansrijke rechtsmaatregelen vaak onbesproken, zoals het leggen van conservatoir beslag of het aanvragen van het faillissement van de wanbetaler. Incassobureaus kunnen dergelijke diensten immers niet zelf aanbieden, waardoor deze onbesproken en onbenut blijven. Hetzelfde speelt overigens bij deurwaarders. Ook deurwaarders adviseren vrijwel standaard tot dagvaarding en daarna tot executoriaal beslag over te gaan omdat dit het enige is dat deurwaarders zelf kunnen. Zo lang een dergelijke aanpak bij uw zaak past, is dat natuurlijk prima. Maar niet iedere zaak leent zich voor een dergelijke standaardmatige aanpak. 

Gelukkig kan het ook anders. Benieuwd naar onze aanpak? Bekijk dan onze pagina over onze incasso-aanpak voor meer informatie.

Wat kost een incassobureau inschakelen?

De kosten van incassobureaus variëren omdat de tarieven verschillen. Bekijk onze pagina over kosten van incassobureaus als u precies wilt weten wat het kost om een incassobureau in te schakelen.

Vanaf welk bedrag een incassobureau inschakelen?

In principe kunt u voor ieder bedrag een incassobureau inschakelen, ook voor lagere vorderingen.

Hoewel wij geen ondergrens hanteren, moet u zich bij vorderingen lager dan € 250 wel de vraag stellen of dit wel de moeite is. Zeker als het gaat om een enkele lagere vordering. Afboeken is dan vaak praktischer.

Als u meerdere, lage vorderingen hebt die u ter incasso wilt aanbieden, kan het inschakelen van een incassopartij die is gespecialiseerd in zogenaamde bulkincasso een goede uitkomst zijn. Veel incassobureaus en deurwaarders houden zich bezig met bulkincasso op particuliere debiteuren. Doorgaans gaat dit om grote aantallen relatief lage vorderingen. Bijvoorbeeld voor gas, water en licht of voor (mobiele) telefonie. Voor dit soort vorderingen kan een incassobureau inschakelen een goede keuze zijn omdat voor lage vorderingen vaak niet wordt geprocedeerd gelet op het relatief hoge griffierecht en incassobureaus en deurwaarders dergelijke zaken vaak tegen lage kosten kunnen behandelen. Dergelijke incassotrajecten verlopen namelijk geautomatiseerd en zonder dat daarbij enig maatwerk komt kijken. Toch is het beter om voor dergelijke vorderingen direct een deurwaarder in te schakelen omdat een deurwaarder het eventuele gerechtelijke incassotraject ook kan verzorgen. Bovendien zal dit laatste meestal voordeliger zijn omdat er dan geen incassobureau tussen zit.

Ons kantoor behandelt dergelijke incassozaken niet en ook zeker niet op deze robotachtige manier. Wij geloven daar namelijk niet in. Iedere zaak verdient namelijk aandacht en een effectieve aanpak die is afgestemd op de betreffende zaak en de wensen van u als opdrachtgever.

Vorderingen vanaf € 1.000 behandelen wij op basis van no cure no pay. Bekijk onze pagina over no cure no pay incasso voor meer informatie. Lagere vorderingen behandelt ons kantoor ook wel, maar niet op basis van no cure no pay. Bij lagere vorderingen (< € 1.000) brengt ons kantoor de incassokosten in rekening met een minimum van € 150.

Doe daarom gerust een beroep op ons voor het serieuze(re) werk.

Is een incassobureau inschakelen niet goedkoper dan een incasso advocaat?

Nee, onze incasso advocaten zijn niet duurder dan incassobureaus voor incassozaken. Wij werken namelijk niet op uurbasis in standaard incassozaken, maar op basis van een incassotarief.

U kunt uzelf beter de vraag stellen wat het kost als uw vordering niet wordt geïncasseerd. Als een incassobureau uw zaak verprutst, kost dat pas geld. Schakel daarom een incasso advocaat in, want dan heeft u een betere kans om uw vordering betaald te krijgen.

Wilt u precies weten welke kosten incassobureaus in rekening brengen? Bekijk dan onze pagina Wat kost een incassobureau voor meer informatie.

Is een gratis incassobureau inschakelen mogelijk?

Gratis incassobureaus bestaan niet, want incassobureaus rekenen kosten voor hun incassodiensten. Voor meer informatie bekijk onze pagina over de kosten die incassobureaus in rekening brengen 

Is het mogelijk om een incassobureau in te schakelen op no cure no pay basis?

Ja, incasso op basis van no cure no pay is mogelijk. Bekijk onze pagina over no cure no pay incasso voor meer informatie.

Wat zijn de 5 grootste onwaarheden over incassobureaus?

Er zijn nogal wat incassobureaus die onwaarheden verkondigen. Dit zijn de 5 grootste:

 1. Incassobureaus die beweren deurwaarders in dienst te hebben. Via Google zijn meerdere incassobureaus te vinden die beweren deurwaarders in dienst te hebben. Dit is niet waar. Deurwaarders werken namelijk op deurwaarderskantoren en niet op incassobureaus. Incassobureaus beweren deurwaarders in dienst te hebben om de valse indruk te wekken dat het incassobureau net zo effectief kan incasseren als een deurwaarder. De waarheid is echter dat een incassobureau niet meer kan dat u zelf kunt. Daarom moet een incassobureau in voorkomende gevallen een deurwaarder inschakelen. Tip: schakel direct een deurwaarder in als u een deurwaarder nodig hebt. Zo zit het incassobureau er niet onnodig tussen en hebt u er ook geen dubbele kosten aan. Via deze pagina kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor deurwaardersdiensten met korting

 2. Incassobureaus die beweren advocaten (of zelfs incasso advocaten) in dienst te hebben. Hiervoor geldt hetzelfde. Advocaten werken op advocatenkantoren en niet op incassobureaus. Incassobureaus liegen hierover omdat incasso advocaten veel meer mogelijkheden hebben dan incassobureaus. Zo kan uitsluitend een advocaat conservatoir beslag leggen, het faillissement aanvragen of procederen bij de sector civiel van de rechtbank of in hoger beroep. Met andere woorden: zodra er serieus werk van uw incassozaak moet worden gemaakt, is een advocaat meestal gewoonweg noodzakelijk. Incassobureaus doen daarom net alsof zij advocaten in dienst hebben, wetende dat zij zonder advocaten eigenlijk vrijwel niets kunnen. Ook hier geldt: sla het incassobureau over en schakel direct een gespecialiseerde incasso advocaat in. Wilt u kennis maken met onze (echte) incasso advocaten? Bezoek dan onze pagina met onze incasso advocaten

 3. Incassobureaus die beweren meerdere kantoren door het hele land te hebben. Incassobureaus doen zich kennelijk graag beter of groter voor dan zij in werkelijkheid zijn. Zo zijn via Google incassobureaus te vinden die net doen alsof zij meerdere kantoren door het hele land hebben. De waarheid is echter dat een incassobureau doorgaans maar één kantoor heeft en door middel van virtuele kantoren (bijvoorbeeld bij Regus of Tribes) de onwaarachtige indruk wekt door het hele land te zitten. Laat u dus niet foppen en kies een incassopartij die eerlijk en transparant is. Zo biedt ons kantoor landelijke dekking aan vanuit ons kantoor in Rotterdam. Gewoon transparant met een 010 nummer. Nederland is immers maar een klein land, zodat wij met gemak alle wanbetalers in Nederland kunnen aanpakken.

 4. Incassobureaus die bestaan uit franchisenemers op zolderkamers en aan keukentafels. Meerdere incassobureaus zijn franchise formules, maar doen zich voor als één groot incassobureau met meerdere vestigingen. In werkelijkheid wordt uw incassozaak echter behandeld door een van de vele franchisenemers, vaak vanuit een zolderkamer of vanachter de keukentafel. Hoewel de betreffende zelfstandige ongetwijfeld zijn best doet, bent u er niet mee geholpen als uw zaak wordt verprutst door gebrek aan kennis en kunde. Doe daarom een beroep op een gespecialiseerd incasso kantoor met een aantoonbare staat van dienst. Dan weet u zeker dat uw incassozaak in goede handen is.

 5. Incassobureaus die zogenaamd internationaal (zelfs wereldwijd) incasseren. Tot slot zijn er nogal wat incassobureaus die zogenaamd wereldwijd incasseren. Ook dit is niet waar. Het incassobureau fungeert doorgaans enkel als doorgeefluik. Hierdoor zit het incassobureau er alleen maar tussen, wat onnodig kostenverhogend werkt omdat beide incassopartijen hun eigen kosten berekenen. Schakel voor uw internationale incasso daarom direct een partij in het betreffende land in. Behalve dat u zo meer keuze hebt, kan een lokale incassospecialist u ook beter helpen. Ons kantoor biedt daarom geen internationale incasso aan. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in incasso in Nederland. Doe daarom gerust een beroep op ons kantoor als u te maken hebt met een wanbetaler in Nederland.Voor 16:00 uur incasso ingediend, dezelfde werkdag actie (!)
incasso indienen
Andy Koets van Monty Marketing: "Als je al decennia eigen ondernemer bent zoals ondergetekende zie je ze allemaal langs komen. Incasso bureaus met grote beloften en weinig tot geen resultaat om over het tijdspad maar niets te noemen" Andy Koets van Monty Marketing: "Als je al decennia eigen ondernemer bent zoals ondergetekende zie je ze allemaal langs komen. Incasso bureaus met grote beloften en weinig tot geen resultaat om over het tijdspad maar niets te noemen"

Als je al decennia eigen ondernemer bent zoals ondergetekende zie je ze allemaal langs komen. Incasso bureaus met grote beloften en weinig tot geen resultaat om over het tijdspad maar niets te noemen. Had zelf met een geschil met mijn huurbazen die er zo hun eigen waarheid op na hielden. Lang verhaal kort, het venijn zat in de staart. Ondanks duidelijke afspraken vertikten de beide mensen het laatste bedrag op tafel te leggen in verband met het opleveren van het gehuurde. Contact verliep moeizaam en zeker niet oplossingsgericht. E-legal ingeschakeld en zie hier, snelle en duidelijke aanpak. Wist meteen waar ik aan toe was en vanaf dat moment een prima gevoel dat het nu opgepakt werd. Kon ik mij weer bezig houden met mijn vak zonder al die negatieve energie. Heb tenslotte wel wat anders te doen. Binnen twee weken resultaat, openstaand bedrag met bijkomende kosten is door de huurbazen overgemaakt. Een 100% score. Mensen, voor mij hoeft u niets, maar mocht u wat te incasseren hebben en u wit resultaat dat kan ik uiteraard E-Legal aanraden.

Julia Thompson van Praesentia: "Dankzij de kracht van E-Legal als incasso advocaten en niet ‘incassobureau’, zijn alle facturen betaald. Ik ben enorm tevreden!" Julia Thompson van Praesentia: "Dankzij de kracht van E-Legal als incasso advocaten en niet ‘incassobureau’, zijn alle facturen betaald. Ik ben enorm tevreden!"

Ik ben ontzettend onder de indruk van E-Legal en bovendien van mr. Nina van Tussenbroek. Ondanks herhaalde herinneringen en aanmanningen betaalde mijn klant niet. Ik had zelfs van alles geprobeerd om tot een fatsoenlijke betalingsregeling te komen. Helaas, was het een kwestie van ongelijk waarden: de klant verwacht dat ik lever altijd keurig werk volgens strikte deadlines, maar hanteert niet diezelfde waarde wanneer het gaat om betaling. Er stond een flinke bedrag open en ik zag niet in hoe ik dit kon oplossen. Dankzij de kracht van E-Legal als incasso advocaten en niet ‘incassobureau’, gebundeld met een no-cure-no-pay oplossing, gedegen kennis omtrent incasso, snel reageren en communiceren, en last but not least BETALING, zijn alle facturen betaald. Ik ben enorm tevreden!

Corina Duizer van Punt Autisme: "Harry ademt de visie en doelstellingen van e-legal uit en heeft door zijn optreden elke toekomstige zorg voor wanbetalers weggenomen!" Corina Duizer van Punt Autisme: "Harry ademt de visie en doelstellingen van e-legal uit en heeft door zijn optreden elke toekomstige zorg voor wanbetalers weggenomen!"

Al tien maanden bleef enige uitbetaling voor onze verleende zorgdiensten door een gemeente uit. Harry bleek niet alleen snel, accuraat en een goede kennis over wet- en regelgeving te hebben, maar ook ervaren met 'gemeentewerk' te zijn en heel vlug de achterliggende context van zorgsystemen te begrijpen en vanuit deze context de juiste strategie te kunnen bewandelen en ons als opdrachtgever hierin feilloos te kunnen coachen en ontzorgen. Harry ademt de visie en doelstellingen van e-legal uit en heeft door zijn optreden elke toekomstige zorg voor wanbetalers weggenomen! De vordering is nog voor het einde van 2020 volledig (inclusief incassokosten) geïncasseerd.

Voor 16:00 uur incasso ingediend, dezelfde werkdag actie (!)
incasso indienen
Cookie-voorkeuren

Wij gebruiken onze eigen cookies en cookies van derden voor statistische en analytische doeleinden om u de beste ervaring op onze website te bieden.

Meer informatie vindt u in ons cookiebeleid
Wij respecteren uw privacy

U kunt uw cookie-voorkeuren instellen door de verschillende hieronder beschreven cookies te accepteren of te weigeren

Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken door basisfuncties zoals paginanavigatie en toegang tot beveiligde delen van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet goed functioneren.

Vereist
Voorkeuren

Met voorkeurscookies kan een website informatie onthouden die de manier verandert waarop de website zich gedraagt of eruit ziet, zoals uw voorkeurstaal of de regio waarin u zich bevindt.

Statistieken

Statistische cookies helpen website-eigenaren te begrijpen hoe bezoekers omgaan met websites door anoniem informatie te verzamelen en te rapporteren.

Marketing

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers op verschillende websites te volgen. Het is de bedoeling advertenties weer te geven die relevant en aantrekkelijk zijn voor de individuele gebruiker en daardoor waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.