No cure no pay

Incassobureau inschakelen?

Waarom zou u een incassobureau inschakelen? Een incassobureau kan niks!

incassobureauUw wanbetaler is écht niet onder de indruk van een incassobureau.

Weet u waarom niet?

Wij geven u 5 redenen:

1. Een incassobureau heeft geen echte drukmiddelen. Uw wanbetaler wordt echt niet warm of koud van een paar briefjes van een incassobureau. Zeker niet als die briefjes onderop de spreekwoordelijke stapel belanden. Of zelfs ongeopend worden weggegooid.

2. Een incassobureau heeft geen verstand van zaken. Als uw vordering inhoudelijk wordt betwist, wordt het al snel te moeilijk voor een incassobureau. Met wat pech wordt uw zaak zelfs verprutst omdat incassobureaus over het algemeen niet worden gehinderd door kennis.

3. Een incassobureau werkt vaak traag. Incassoprocedures bij incassobureaus kunnen enorm lang duren zonder dat er veel gebeurt. Voordat u het weet bent u 6 maanden verder en vist u achter het net omdat uw debiteur inmiddels failliet is.

4. Om beslag te leggen is een advocaat nodig. Hetzelfde geldt voor een faillissementsaanvraag of voor gerechtelijke incasso van vorderingen van meer dan € 25.000,00. Het houdt dus al snel op voor een incassobureau zodra er serieus werk van uw zaak moet worden gemaakt.

5. En het ergste: uw wanbetaler weet dit ook! Wist u dat iedereen een bordje aan de muur kan spijkeren en een incassobureau kan beginnen? Uw wanbetaler weet ook dat een incassobureau niet meer kan dan u zelf kunt.


Ervaringen met het inschakelen van incassobureaus

Lees hieronder de ervaringen van onze klanten die vroeger een incassobureau inschakelden.

Harry Sterk van PPS Netwerk Nederland: "Wij hadden slechte ervaringen met incassobureaus. Hoe anders bij e-Legal" Harry Sterk van PPS Netwerk Nederland: "Wij hadden slechte ervaringen met incassobureaus. Hoe anders bij e-Legal"

Wij hadden slechte ervaringen met incassobureaus: veel werk voor ons (indienen van cases), teleurstellende vakbekwaamheid (in combinatie met een soort luiheid) bij hen en (dus) nauwelijks of geen resultaat. Bij elke pietluttige tegenwerping van de wanbetaler, kon je weer aan de slag om het hele verhaal opnieuw uit te leggen...dat schoot nooit op. Hoe anders bij e-Legal: strakke manier van case indienen, eenduidige communicatie en resultaat!

Jacqueline van Kampen van Mind's Eye Media: "Beter af met een incasso advocaat dan met een incassobureau" Jacqueline van Kampen van Mind's Eye Media: "Beter af met een incasso advocaat dan met een incassobureau"

Als u een niet-betalende debiteur heeft, dan raad ik u echt E-Legal aan. Lucien heeft me ontzettend goed geadviseerd in een moeilijke zaak. Hij is kundig, professioneel en ook gewoon heel fijn om mee te communiceren. Via een online dossier kunt u uw zaak volledig volgen. Ook bent u echt beter af met een incasso advocaat dan met een incassobureau. Ik ben met deze zaak begonnen bij een incassobureau. Naast dat ik fout werd voorgelicht, hadden zij mij niet eens tot het einde kunnen helpen. Een incassoadvocaat is echt gespecialiseerd. U kunt van begin tot eind daar terecht en heeft u meer middelen tot uw beschikking om u geld te krijgen. Ik hoop natuurlijk dat het nooit meer voorkomt, maar als ik ooit nog eens een niet-betalende klant heb, dan is Lucien de eerste die ik bel.

Bas van Welzen van Softwell: "Ik kwam erachter dat incassobureaus redelijk onduidelijk zijn in hun voorwaarden" Bas van Welzen van Softwell: "Ik kwam erachter dat incassobureaus redelijk onduidelijk zijn in hun voorwaarden"

Als een klant niet betaalt en gewoon niet reageert, dan heb je op een gegeven moment gewoon geen keuze meer. Na maanden van coulance ga je dan kijken, wat voor opties heb ik? Ik heb zelf niet de tijd en mogelijkheden om daar elk moment achteraan te gaan. Dus ik besloot de zaak uit handen te geven en het neer te leggen bij een partij die meer kennis en ervaring heeft. Toen heb ik gezocht naar mogelijke incassobureaus. Ik kwam erachter dat incassobureaus redelijk onduidelijk zijn in hun voorwaarden. e-Legal incasso advocaten schept wel duidelijkheid. Voor, tijdens en na afloop van de behandeling van een incasso is duidelijk waar je staat. Dat vind ik erg belangrijk. Het voordeel is verder dat bij e-Legal de juridische zaken ook afgehandeld kunnen worden, in het geval dat het nodig is.

Pas op: maak geen kostbare fout bij het inschakelen van een incassobureau (!)

U betaalt de rekening als het misgaat bij het inschakelen van een incassobureau. En die rekening kan hoog uitvallen.

Zeker als achteraf blijkt dat u een incasso-cowboy op uw klant hebt afgestuurd.

In het slechtste geval verliest u niet alleen uw geld, maar óók uw klant!

Teun Uithol van In Balans Administratiebureau: "Wij waren bang dat wij door inschakeling van een incassobureau de klant zouden kwijtraken. Echter door de correcte manier van incasso door e-Legal is klant behouden en is relatie naar behoren voortgezet" Teun Uithol van In Balans Administratiebureau: "Wij waren bang dat wij door inschakeling van een incassobureau de klant zouden kwijtraken. Echter door de correcte manier van incasso door e-Legal is klant behouden en is relatie naar behoren voortgezet"

Inmiddels twee dossiers met succes laten behandelen door e-Legal incasso advocaten. Communicatie verloopt prima via de portal en kon wekelijks de voortgang van dossier inzien. Er worden door door e-Legal strikte afspraken gemaakt met cliënt en deze afspraken worden constant gemonitord. Er wordt contact gehouden met cliënt en dossier wordt direct bijgewerkt wanneer zich mutaties voordoen. Ons bedrijf was niet zo van het uitbesteden aan incassobureau, er wordt ten allen tijde getracht het in eerste instantie zelf op te lossen, inmiddels is gebleken dat door uitbesteding aan e-Legal, er een hoop tijd gewonnen kan worden door dit wel te doen. Het daadkrachtige optreden van e-Legal heeft er voor gezorgd dat de dossiers beiden voor 100% zijn geïncasseerd. Binnen ons bedrijf is elke klant er uiteraard één en waren wij bang dat wij door inschakeling van incassobureau de klant zouden kwijtraken. Echter door de correcte manier van incasso door e-Legal is klant behouden en is relatie weer naar behoren voortgezet. Voor ons reden om onze overige cliënten wanneer nodig ook aan te raden met e-Legal in zee te gaan wanneer nodig. Sterke punten: Correcte benadering van cliënt, maken van duidelijke afspraken, perfecte dossier communicatie via portal en correcte afhandeling na afloop.

Mr. Mauritz Kop van MusicaJuridica: "Wij kunnen er bij e-Legal incasso advocaten op vertrouwen dat onze debiteuren correct worden behandeld" Mr. Mauritz Kop van MusicaJuridica: "Wij kunnen er bij e-Legal incasso advocaten op vertrouwen dat onze debiteuren correct worden behandeld"

Als juridisch adviesbureau hechten wij eraan dat onze cliënten altijd professioneel en correct worden behandeld. Ook als zij onze facturen onverhoopt niet conform afspraken betalen. Hoewel dit gelukkig niet vaak gebeurt, kunnen wij er bij e-Legal incasso advocaten op vertrouwen dat onze debiteuren correct worden behandeld. Daarbij wordt er aan duidelijkheid overigens niets te wensen overgelaten. Dat bewijzen de resultaten in onze incassozaken van de afgelopen 5 jaar wel. Ik kan jullie van harte aanbevelen!

Vincent de Vlugt van Renaissance It: "Transparante en eerlijke werkwijze, geen verborgen tarieven, uitstekende vakkennis en E-Legal zit bovenop de zaak" Vincent de Vlugt van Renaissance It: "Transparante en eerlijke werkwijze, geen verborgen tarieven, uitstekende vakkennis en E-Legal zit bovenop de zaak"

Uitstekend incasso advocatenkantoor dat wij iedereen van harte kunnen aanbevelen. Transparante en eerlijke werkwijze, geen verborgen tarieven, uitstekende vakkennis en E-Legal zit bovenop de zaak met de juiste druk naar de debiteur toe. Naast dat E-Legal ook nauw contact onderhoudt met de opdrachtgever, is er ook een meer dan uitstekende portal voorhanden waarin alle communicatie overzichtelijk wordt bijgehouden. Daarin zijn ze wat ons betreft voor op de concurrentie. Sterke punten: Naast de transparante werkwijze viel ons op dat onze contactpersoon altijd snel reageerde op vragen en deze helder beantwoordde zonder wollige juridische taal. Dat hebben wij in het verleden wel eens anders meegemaakt. Zwakke punten kunnen wij niet bedenken.

Wie voor uw incasso inschakelen?

Twijfelt u wie u het best voor uw incasso kunt inschakelen? Bijvoorbeeld tussen een incassobureau inschakelen of een deurwaarder?

De wettelijke taak van een deurwaarder is het uitvoeren van ambtshandelingen. Bijvoorbeeld het betekenen van exploten. Verder is de deurwaarder belast met het executeren van vonnissen.

In het incassotraject kan de deurwaarder echter niet veel meer dan een incassobureau. Wilt u bijvoorbeeld beslag leggen voordat u een vonnis hebt? Dan hebt u een advocaat nodig. Hetzelfde geldt voor het aanvragen van een faillissement.

En wat als het juridisch gezien ingewikkeld wordt? Dan wordt het al snel te moeilijk voor een incassobureau of deurwaarder.

En bij vorderingen die hoger zijn dan € 25.000,00 kan een incassobureau of deurwaarder geen vonnis voor u behalen, want daarvoor is wettelijk gezien een advocaat nodig.

Joris Florie van Local Online Marketing B.V.: "Zij behalen voor ons betere resultaten doordat zij meer juridische opties hebben" Joris Florie van Local Online Marketing B.V.: "Zij behalen voor ons betere resultaten doordat zij meer juridische opties hebben"

Na eerdere negatieve ervaringen met een deurwaarderskantoor hebben wij onze incassozaken ondergebracht bij e-Legal. Met e-Legal kunnen wij beter inhoudelijk schakelen. Zij behalen voor ons betere resultaten doordat zij meer juridische opties hebben. Sterke punten: snelheid, service, juridische kennis en zeer sterke presentatie tijdens een mondelinge behandeling.

David Efdé van Nethead: " Ze zijn veel slagvaardiger dan een deurwaarder en weten ook veel vaker en sneller geld terug te vorderen" David Efdé van Nethead: " Ze zijn veel slagvaardiger dan een deurwaarder en weten ook veel vaker en sneller geld terug te vorderen"

Voordat ik bij e-Legal terecht kwam had ik wel eens een deurwaarder ingeschakeld. Mijn ervaring met deze beroepsgroep was niet erg positief. Uiteindelijk moet je bij een deurwaarder alles "voorfinancieren" en dan nog maar afwachten of je je centen terug krijgt. Wat een totaal andere ervaring had ik met de incassoservice van e-Legal! Ze werken op basis van no cure no pay, dus je hoeft alleen te betalen als ze resultaat voor je boeken. En ze gaan meteen actief aan de slag voor je en daarnaast houden ze je pro-actief op de hoogte van ontwikkelingen. Ze zijn veel slagvaardiger dan een deurwaarder en weten ook veel vaker en sneller geld terug te vorderen. Ik was er in ieder geval zeer mee geholpen. Binnen een maand had ik mijn geld ontvangen van een debiteur waar ik eigenlijk al van dacht dat ik naar m'n geld kon fluiten. Zeer tevreden over e-Legal dus!

Gerechtsdeurwaarder Martin Velthoven: "Tel daar een hoog kennisniveau en een snelle doorlooptijd bij op en je hebt een incassopartner waar je als klant wat aan hebt" Gerechtsdeurwaarder Martin Velthoven: "Tel daar een hoog kennisniveau en een snelle doorlooptijd bij op en je hebt een incassopartner waar je als klant wat aan hebt"

Ons kantoor werkt al jaren voor en met e-Legal incasso advocaten. De medewerkers van e-Legal zijn zonder uitzondering prettig in de omgang en zijn altijd op zoek naar het beste resultaat voor hun klanten. Tel daar een hoog kennisniveau en een snelle doorlooptijd bij op en je hebt een incassopartner waar je als klant wat aan hebt.

Incassobureau of advocaat inschakelen?

incassobureau inschakelenWilt u snel betaald krijgen? Kies dan voor een incassotraject met maximale druk. U kunt een incassobureau of deurwaarder inschakelen, maar voor maximale druk moet u bij een incasso advocaat zijn.

Een incasso advocaat kan namelijk meer drukmiddelen inzetten dan een incassobureau of deurwaarder. Bijvoorbeeld door beslaglegging of het faillissement aanvragen van uw wanbetaler. Ook heeft een incasso advocaat aanzienlijk meer juridische kennis in huis. Dit komt het slagingspercentage voor incasso ten goede.

Onze incasso advocaten zijn gespecialiseerd in B2B incasso. Bedrijven gaan namelijk anders met schulden om dan consumenten. Ook zijn de juridische verweren van bedrijven anders. Zij hebben op dit vlak meer kennis en ervaring dan de gemiddelde consument.

Laat u daarom als bedrijf bijstaan door een incasso-specialist met voldoende juridische kennis. Ook dit is een reden om vooral géén incassobureau in te schakelen.

Ons incasso advocatenkantoor biedt landelijke dekking, dus het maakt niet uit waar uw debiteur is gevestigd. Hoewel het zwaartepunt van onze praktijk logischerwijs ligt in de randstad (vooral in de regio Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam), pakken wij alle wanbetalers in Nederland aan.

 

Kosten incassobureau inschakelen

Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Wij werken net als incassobureaus op no cure no pay basis. Wij zijn dus niet duurder dan incassobureaus.

kosten-incassobureau-inschakelenBij ons kunt u dus profiteren van de hoge kwaliteit van een incasso advocaat voor de prijs van een incassobureau. Dus waarom zou u nog een incassobureau inschakelen?

Uw voordelen van onze no cure no pay incasso:

 • Geen kosten bij geen resultaat
 • Slagingspercentage 94% (2020)
 • 100% van de hoofdsom bij verhaal
 • Uw debiteur betaalt de kosten
 • Geen abonnement nodig
 • Duidelijke voorwaarden: alles staat online
 • Wij zetten ons tot het uiterste in!

 

Voor 16:00 uur incasso ingediend, dezelfde werkdag actie (!)
incasso indienen
Abram Bos van Bos bedrijfsadvies: "Ondanks dat ik er zelf al een paar maanden mee bezig was had E-legal het binnen 8 dagen voor elkaar" Abram Bos van Bos bedrijfsadvies: "Ondanks dat ik er zelf al een paar maanden mee bezig was had E-legal het binnen 8 dagen voor elkaar"

Ik was vrij sceptisch aangezien ik eerder met een andere incassopartij geen goede resultaten had behaald. Door de no cure no pay methode en het beloofde slagingspercentage heb ik mij laten overhalen. Indienen ging online kinderlijk eenvoudig, ik had een telefoontje verwacht met vragen omdat dat normaal gesproken zo gaat. Maar dat was achteraf niet nodig. Ondanks dat ik er zelf al een paar maanden mee bezig was had E-legal het binnen 8 dagen voor elkaar. Prima resultaat, Ik weet waar ik de volgende keer naar toe moet.

Cedrick Copra van CC Personal Training & Mental Coaching: "Ik ging dus googlen op incassobureau/no cure no pay..en ik kwam uit bij e-legal" Cedrick Copra van CC Personal Training & Mental Coaching: "Ik ging dus googlen op incassobureau/no cure no pay..en ik kwam uit bij e-legal"

Ik ben een ZZPer en ik had al een aantal maanden een vordering open staan bij een klant. Een kennis van me die ook ZZPer is vertelde me dat hij via een andere incassobureau een vordering probeerde te innen waar hij veel kosten aan kwijt was maar zonder succes. Met deze twee ingrediënten ging ik dus googlen op incassobureau/no cure no pay..en ik kwam uit bij e-legal. Vooral de no cure no pay element heeft me aangesproken. Goede en snelle service, klantgericht en goede advies. En vooral veel doorzettingsvermogen. En zojuist verlossende telefoontje gehad dat de vordering alsnog betaald is.

Ronnie Rutten van Novy de Vakman: "Zij krijgen voor elkaar, wat je als ondernemer zelf niet voor elkaar krijgt bij niet betalende klanten" Ronnie Rutten van Novy de Vakman: "Zij krijgen voor elkaar, wat je als ondernemer zelf niet voor elkaar krijgt bij niet betalende klanten"

Ondanks meerdere herinneringen en aanmaningen betaalde onze klant niet. Uiteindelijk besloten om een incasso bureau in te schakelen. Dit was overigens voor ons de eerste keer dat we een incassobureau inschakelden. Via internet kwam ik uit bij E-legal. Vanwege de goede recensies die ik las, heb ik eerst telefonisch contact gezocht voor verdere informatie. Zeer vriendelijk te woord gestaan door E-legal en duidelijke uitleg over de procedure gekregen. Niets hoeven voor financieren, zij houden zich aan het no cure no pay beleid. Binnen korte tijd kreeg ik het goede bericht van E- legal dat zij het volledige openstaande bedrag hadden geïncasseerd. Na akkoord had ik het bedrag binnen een paar dagen op mijn rekening. Sterke punten: duidelijk, betrouwbaar, correct, daadkrachtig! Zij krijgen voor elkaar, wat je als ondernemer zelf niet voor elkaar krijgt bij niet betalende klanten.

Eerst even bellen? Bel ons voor gratis incasso advies

incassobureau inschakelen zzpBel ons gerust als u met een wanbetaler in uw maag zit. Dan kunnen wij samen de beste aanpak van uw wanbetaler bespreken.

Bel ons op 010 - 820 028 4

 • In 1 minuut doorverbonden met een ervaren incasso advocaat
 • Samen sparren over uw incassozaak
 • Vrijblijvend juridisch advies over de beste incasso-aanpak
 • Op werkdagen van 09:00 - 17:30 uur (lokaal tarief)
 • Gratis voor ondernemers/ZZP-ers en particuliere schuldeisers

 

Of laat ons u vrijblijvend terugbellen door hieronder uw contactgegevens in te vullen.

Dan bellen wij u zodra het u uitkomt. Dit is praktisch als u contact wilt opnemen buiten onze openingstijden.

Contact opnemen voor gratis incasso advies

Ja, neem vrijblijvend contact met mij op voor gratis incasso advies.

 

Naam*:
Bedrijfsnaam:
Telefoon*:
Uw bericht*:
Velden met een * zijn verplicht


Vandaag nog actie?

Wilt u vandaag nog actie? Dien dan direct uw incasso in via onze website.

Een incasso indienen kan in 5 minuten. Uw debiteur wordt nog dezelfde werkdag tot betaling gesommeerd.

Voor 16:00 uur incasso ingediend, dezelfde werkdag actie (!)
incasso indienen
Christa van Schoten van Administratiebureau Christa: "Er wordt écht dezelfde dag actie ondernomen" Christa van Schoten van Administratiebureau Christa: "Er wordt écht dezelfde dag actie ondernomen"

Mijn ervaring is super goed. Zeker als je voor 16:00 uur het dossier indient, dan word er echt gelijk die dag ook actie ondernomen. En met het gewenste resultaat. Sterke punten: Luisteren naar je verhaal. Je als mens behandelen en niet als nummer. Vast contact persoon. En altijd op de hoogte gehouden worden wat er is gebeurt via de online portal.

Nicole Rosenberg van Autorijschool Rosenberg: "Als drukke ondernemer heb je er zelf geen omkijken naar" Nicole Rosenberg van Autorijschool Rosenberg: "Als drukke ondernemer heb je er zelf geen omkijken naar"

Voor het eerst moesten wij een incassobureau inschakelen voor een debiteur. De vordering is snel geïncasseerd door E-Legal. Een geruststellende gedachte dat het in de zeer kundige handen van E-Legal gebeurt. Als drukke ondernemer heb je er zelf geen omkijken naar. Sterke punten: Bij vragen via de portal/mail ontvang je direct antwoord, zelfs onderbouwd met advies. Zo ontbrak er toch nog iets in onze 14-dagen aanzegging. Telefonisch is E-Legal ook zeer goed bereikbaar. Zeer kundig team! Enthousiast, klantvriendelijk, kortom; een sterke aanrader!

Elena Parish van SPINE Architecture: "Enorm tevreden! Binnen een week heeft mijn klant alsnog zijn factuur voldaan!" Elena Parish van SPINE Architecture: "Enorm tevreden! Binnen een week heeft mijn klant alsnog zijn factuur voldaan!"

Enorm tevreden! De betalingstermijnen van mijn facturen en herinneringen waren intussen ruimschoots verstreken en mijn klant leek van de aardbodem verdwenen. Na wat online onderzoek, besloot ik e-Legal incasso advocaten in te schakelen, liever dan een 'standaard' incassobureau. Het was heel eenvoudig om online een dossier bij ze aan te maken. Daarna ging het ineens snel: ik werd dezelfde dag nog snel, vriendelijk en adequaat teruggebeld en mijn dossier is direct opgepakt. Binnen een week heeft mijn klant alsnog zijn factuur voldaan! Ik raad deze advocaten absoluut aan. Je merkt direct hun gedegen kennis van de regelgeving omtrent incasso, wat cruciale fouten voorkomt; bovendien vind ik het een prettig idee dat deze zelfde partij mij zou hebben kunnen bijstaan tijdens een evt. proces. Mocht ik onverhoopt nogmaals met een wanbetalende klant te maken krijgen, zal ik e-Legal zeker opnieuw inschakelen.

Veelgestelde vragen over incassobureaus

Wilt u meer weten over incassobureaus of over het inschakelen van een incassobureau? Hieronder geven wij antwoord op veelgestelde vragen:

Wat is een incassobureau?

Betekenis incassobureau:

Een incassobureau is een bedrijf dat in opdracht van schuldeisers (ook wel crediteuren genoemd) vorderingen incasseert bij schuldenaren (ook wel debiteuren genoemd).

Een incassobureau heeft geen wettelijke status. Zo bestaat er nog geen wet- en regelgeving voor incassobureaus en kan iedereen een incassobureau beginnen. Wel is momenteel wetgeving in voorbereiding om de kwaliteit van de dienstverlening op incassogebied te verbeteren. Meer informatie over de Wet kwaliteit incassodienstverlening

Wat doet een incassobureau?

Een incassobureau probeert een vordering eerst buitengerechtelijk (buiten de rechter om) te incasseren. Het incassobureau verstuurt hiertoe meerdere sommatiebrieven en neemt ook telefonisch contact op om de wanbetaler tot betaling te bewegen. Omdat een incassobureau geen bijzondere bevoegdheden heeft, kan een incassobureau niet meer doen dan u zelf kunt.

Dit laatste geldt ook in de gerechtelijke fase, waarin een incassobureau in veel gevallen vleugellam is. Zo kan een incassobureau alleen procederen bij de kantonrechter, dus voor lagere vorderingen of voor bepaalde soort vorderingen, zoals huur of pacht. Voor alle andere soorten vorderingen en procedures is wettelijk gezien namelijk een advocaat nodig, zoals voor het:

 • leggen van conservatoir beslag (dit is beslag voordat u een vonnis hebt)
 • aanvragen van het faillissement (als incassomiddel)
 • procederen bij de rechtbank voor vorderingen > € 25.000
 • voeren van een incasso kort geding bij de rechtbank
 • voeren van een hoger beroep bij het hof  


U doet er dus verstandig aan om niet zo maar een incassobureau in te schakelen, maar eerst te bedenken wat er nodig is om uw vordering te kunnen incasseren. Zeker bij hogere vorderingen doet u uzelf onnodig tekort door op een incassobureau te vertrouwen. Zo kan bij vorderingen vanaf € 10.000 doorgaans beter direct tot beslaglegging worden overgegaan. Bekijk onze pagina over beslag leggen voor meer informatie. 

Waarom geen incassobureau inschakelen?

U kunt beter geen incassobureau inschakelen. Weet u waarom?

 • Gebrek aan regels en toezicht
 • Iedereen kan een incassobureau beginnen
 • Gebrek verplicht keurmerk
 • Geen verstand van zaken
 • Geen verplichte derdengeldenrekening
 • Geen verplichte verzekering
 • Exorbitante incassokosten


Bekijk onze pagina Betrouwbare incassobureaus bestaan niet voor meer informatie.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

U kunt een incassobureau inschakelen zodra uw vordering opeisbaar is, dus zodra de geldende betalingstermijn is verstreken. Is er geen betalingstermijn overeengekomen, dan geldt de wettelijke betalingstermijn. Bekijk onze pagina over de wettelijke betalingstermijn voor meer informatie.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft u uw debiteur niet eerst zelf een herinnering of aanmaning te sturen. Ook een voorafgaande ingebrekestelling is doorgaans niet noodzakelijk. Bekijk onze pagina met incassotips voor meer informatie.

U kunt uw openstaande vordering direct uit handen geven. Als u uw incasso indient voor 16:00 uur, sommeren wij uw wanbetaler nog dezelfde werkdag tot betaling.

Hoe werkt een incassobureau inschakelen?

Een incassobureau inschakelen kan snel en eenvoudig online. Hiervoor is geen duur incasso-abonnement nodig. U kunt gerust een eenmalige incasso indienen om ons uit te proberen.

Een incasso verloopt in 4 stappen:

 1. U dient uw incasso in via onze website.
 2. U ontvangt per e-mail een opdrachtbevestiging en inloggegevens om uw zaak 24/7 real-time te volgen.
 3. Wij sommeren uw wanbetaler direct schriftelijk tot betaling (zowel per post, e-mail en fax) en bellen ook.
 4. U ontvangt uw geld binnen enkele werkdagen zodra uw vordering is geïncasseerd.


U kunt uw incasso indienen via het online incasso formulier. Dat werkt het snelst. Het webformulier vult de gegevens namelijk automatisch aan zodra u een deel van de bedrijfsnaam hebt ingevuld.

Uw incasso overdragen per e-mail is ook mogelijk. Voor meer informatie zie onze pagina over incasso indienen

Hoe verloopt de incassoprocedure bij een incassobureau?

De incassoprocedure bij incassobureaus verschilt. Zo zijn er trage incassobureaus waarbij het soms een week of langer duurt voordat uw incassozaak in behandeling wordt genomen. Ook de gestelde betalingstermijnen zijn vaak te lang, waardoor uw wanbetaler veel minder druk ervaart en u onnodig lang op uw geld moet wachten. Dit probleem speelt vooral bij de grotere incassobureaus en rechtsbijstandsverzekeraars.

Maar een te korte incassoprocedure is ook allesbehalve ideaal. Bij veel incassobureaus die op basis van no cure no pay werken, is de incassoprocedure heel kort. Vaak te kort. Zo wordt bijvoorbeeld geadverteerd met incasso binnen 10 dagen. Een dergelijke termijn is meestal veel te kort om het maximale uit een incassozaak te halen. Dergelijke korte termijnen worden gepresenteerd als voordeel, maar in werkelijkheid zijn er veel nadelen verbonden aan dergelijke korte incassotrajecten:

 • Het incassotraject wordt vaak geautomatiseerd uitgevoerd.
 • Uw debiteur wordt gebeld door een callcenter of door een (bel)robot.
 • Als het incassotraject wordt afgeraffeld, is de kans op succesvolle incasso van uw vordering veel lager.
 • Als er buiten rechte niet wordt betaald, moet u onnodig kosten voor een gang naar de rechter maken om alsnog betaald te krijgen.


Een ander groot nadeel van de incassoprocedure bij incassobureaus is dat incassobureaus vrijwel standaard adviseren om tot dagvaarding over te gaan bij niet-betaling. Ook bij lagere vorderingen, waardoor de kosten uiteindelijk hoger zijn dan de baten. Of bij wankele vorderingen, waardoor u als opdrachtgever onnodig procesrisico loopt. Bovendien blijven andere, meer kansrijke rechtsmaatregelen vaak onbesproken, zoals het leggen van conservatoir beslag of het aanvragen van het faillissement van de wanbetaler. Incassobureaus kunnen dergelijke diensten immers niet zelf aanbieden, waardoor deze onbesproken en onbenut blijven. Hetzelfde speelt overigens bij deurwaarders. Ook deurwaarders adviseren vrijwel standaard tot dagvaarding en daarna tot executoriaal beslag over te gaan omdat dit het enige is dat deurwaarders zelf kunnen. Zo lang een dergelijke aanpak bij uw zaak past, is dat natuurlijk prima. Maar niet iedere zaak leent zich voor een dergelijke standaardmatige aanpak. 

Gelukkig kan het ook anders. Benieuwd naar onze aanpak? Bekijk dan onze pagina over onze incasso-aanpak voor meer informatie.

Is het mogelijk om een incassobureau in te schakelen op no cure no pay basis?

Ja, incasso op basis van no cure no pay is mogelijk. Bekijk onze pagina over no cure no pay incasso voor meer informatie.

Is een incassobureau inschakelen niet goedkoper dan een incasso advocaat?

Nee, onze incasso advocaten zijn niet duurder dan incassobureaus voor (standaard) incassozaken. Sterker nog: onze incasso advocaten zijn meestal juist voordeliger. Veel incassobureaus brengen naast de rente en incassokosten namelijk ook standaard een incassoprovisie in rekening, waardoor u niet uw volledige hoofdsom overhoudt na aftrek van de bijkomende kosten. Wij rekenen geen standaard incassoprovisie in incassozaken, maar enkel de op uw debiteur verhaalbare kosten bestaande uit de verschuldigde rente en incassokosten. Zo hoeft een incasso u geen geld te kosten.

U kunt dus voor hetzelfde geld (of nog minder) een gespecialiseerde incasso advocaat inschakelen.

Wilt u precies weten welke kosten incassobureaus in rekening brengen? Bekijk dan onze pagina Wat kost een incassobureau voor meer informatie.

Voor 16:00 uur incasso ingediend, dezelfde werkdag actie (!)
incasso indienen