No cure no pay

No cure no pay incasso (incasseren wij niets, dan betaalt u ons niets)

7 voordelen van onze no cure no pay incasso

 • Geen kosten bij geen resultaat
 • Slagingspercentage 94% (2019)
 • 100% van de hoofdsom bij verhaal
 • Uw debiteur betaalt de kosten
 • Geen incasso abonnement nodig
 • Duidelijke voorwaarden: alles staat online
 • Wij zetten ons tot het uiterste in!


Waarom no cure no pay incasso?

De meeste advocatenkantoren werken op uurbasis. U maakt dan altijd kosten; of er wel of niet wordt geïncasseerd. In beide situaties zijn de kosten net zo hoog, want bij een uurtarief ontbreekt het directe verband tussen de kosten en het resultaat.

Natuurlijk wegen de kosten zwaarder als er niet kan worden geïncasseerd. Dan zijn het immers kosten op het spreekwoordelijke sterfhuis.

Onze advocaten werken op no cure no pay basis omdat wij liever geld verdienen voor onze klanten dan geld kosten. Het geeft ons namelijk een beter gevoel om van toegevoegde waarde te zijn dan een kostenpost te zijn.

Incasso moet per saldo immers meer opleveren dan kosten.

Ook houden wij van een uitdaging. No cure no pay incasso daagt onze advocaten méér uit. Bij no cure no pay telt alleen het resultaat. Wij zetten ons dan ook tot het uiterste in om uw vordering te incasseren!


Onze advocaten presenteren uw debiteur de rekening

Betaalt uw debiteur uw factuur niet? Dan presenteren onze advocaten uw debiteur de rekening. En de kosten? Die zijn voor rekening van uw debiteur, want die heeft deze kosten immers veroorzaakt.


Buitengerechtelijke incasso op basis van no cure no pay

Wij verzorgen het buitengerechtelijke incassotraject op basis van no cure no pay. Incasseren wij niets, dan betaalt u ons niets. Incasseren wij wel, dan komen de bij de debiteur in rekening gebrachte rente en incassokosten toe aan ons kantoor als vergoeding voor onze buitengerechtelijke werkzaamheden.

Wij zijn dus niet duurder dan een incassobureau of deurwaarder.

no cure no pay incasso door advocaatSterker nog:

Waarom zou u nog een incassobureau inschakelen als u voor dezelfde voorwaarden ook een gespecialiseerde incasso advocaat kunt inschakelen op basis van no cure no pay?

 

Voor 16:00 uur incasso ingediend, dezelfde werkdag actie (!)
incasso indienen

Incasso zonder kosten

Bij verhaal van uw volledige vordering is de incasso zonder kosten. De debiteur betaalt in dat geval namelijk onze kosten.

U ontvangt van ons dan enkel een factuur voor de btw over onze vergoeding. De btw kost u per saldo geen geld als u de btw kunt verrekenen. Na verrekening van de btw resteert voor u 100% van de hoofdsom. Als u de btw niet kunt verrekenen, verhogen wij de incassokosten met de btw, zodat de debiteur naast de kosten ook de btw over de incassokosten vergoedt (als u de btw niet kunt verrekenen, blijft de btw over de rente wel voor uw eigen rekening, aangezien de rente niet kan worden verhoogd met de btw).

No cure no pay incasso ervaringen

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten met no cure no pay incasso? De ervaringen van onze klanten spreken voor zich.

Jacqueline van Kampen van Mind's Eye Media: "Daarom heb ik gekozen voor no cure no pay" Jacqueline van Kampen van Mind's Eye Media: "Daarom heb ik gekozen voor no cure no pay"

Na een eerdere uitstekende ervaring met Lucien heb ik recent weer de hulp van e-Legal moeten inroepen wegens een wanbetaler. Ik twijfelde eerst over het kostenaspect. Want je wilt geen onnodige kosten maken. Daarom heb ik gekozen voor no cure no pay. Omdat ik nog wat vragen had, heb ik vooraf gebeld om mijn situatie voor te leggen en al mijn vragen te stellen. Wederom bleek e-Legal een goede sparringpartner. Door alle mogelijke scenario’s duidelijk uit te leggen, heb ik vooraf een goede afweging kunnen maken. Ik heb kort daarop mijn incasso online ingediend. En wat bleek? Mijn vordering werd al binnen 1 week volledig betaald. Zelfs de rente en kosten!

Araminte Bleeker van GemAra Consulting: "Ik heb voor e-Legal gekozen omdat jullie incasso doen op no cure no pay basis en ook omdat ik mijn zaak heel snel kon indienen en mijn zaak direct zou worden opgepakt" Araminte Bleeker van GemAra Consulting: "Ik heb voor e-Legal gekozen omdat jullie incasso doen op no cure no pay basis en ook omdat ik mijn zaak heel snel kon indienen en mijn zaak direct zou worden opgepakt"

Mijn klant reageerde niet meer op mijn terugbelverzoeken of e-mails. Daarover had ik een heel slecht gevoel. Ook omdat ik veel geld had uitstaan bij deze klant. Ik heb voor e-Legal gekozen omdat jullie incasso doen op no cure no pay basis en ook omdat ik mijn zaak heel snel kon indienen en mijn zaak direct zou worden opgepakt. Die beslissing was toen snel gemaakt. Ik vond het toen wel frappant dat de eerste keer dat jullie belden – dit was dezelfde middag nog – jullie wel iemand aan de lijn kregen. Ik was gelijk blij dat ik het had uitbesteed, want dan nemen ze het kennelijk wel serieus. De financiële problemen bleken toen nog veel ernstiger te zijn dan gedacht. Gelukkig is mijn vordering snel geïncasseerd. Ik heb later nog van andere schuldeisers gehoord dat zij achter het net hadden gevist nadat de klant in kwestie failliet was gegaan. Die zijn toen serieus het schip ingegaan. Ik was in ieder geval heel blij dat mijn facturen wel zijn betaald.

David Efdé van Nethead: " Ze zijn veel slagvaardiger dan een deurwaarder en weten ook veel vaker en sneller geld terug te vorderen" David Efdé van Nethead: " Ze zijn veel slagvaardiger dan een deurwaarder en weten ook veel vaker en sneller geld terug te vorderen"

Voordat ik bij e-Legal terecht kwam had ik wel eens een deurwaarder ingeschakeld. Mijn ervaring met deze beroepsgroep was niet erg positief. Uiteindelijk moet je bij een deurwaarder alles "voorfinancieren" en dan nog maar afwachten of je je centen terug krijgt. Wat een totaal andere ervaring had ik met de incassoservice van e-Legal! Ze werken op basis van no cure no pay, dus je hoeft alleen te betalen als ze resultaat voor je boeken. En ze gaan meteen actief aan de slag voor je en daarnaast houden ze je pro-actief op de hoogte van ontwikkelingen. Ze zijn veel slagvaardiger dan een deurwaarder en weten ook veel vaker en sneller geld terug te vorderen. Ik was er in ieder geval zeer mee geholpen. Binnen een maand had ik mijn geld ontvangen van een debiteur waar ik eigenlijk al van dacht dat ik naar m'n geld kon fluiten. Zeer tevreden over e-Legal dus!

Meer ervaringen met no cure no pay incasso

Bas van Welzen van Softwell: "Ik kwam erachter dat incassobureaus redelijk onduidelijk zijn in hun voorwaarden" Bas van Welzen van Softwell: "Ik kwam erachter dat incassobureaus redelijk onduidelijk zijn in hun voorwaarden"

Als een klant niet betaalt en gewoon niet reageert, dan heb je op een gegeven moment gewoon geen keuze meer. Na maanden van coulance ga je dan kijken, wat voor opties heb ik? Ik heb zelf niet de tijd en mogelijkheden om daar elk moment achteraan te gaan. Dus ik besloot de zaak uit handen te geven en het neer te leggen bij een partij die meer kennis en ervaring heeft. Toen heb ik gezocht naar mogelijke incassobureaus. Ik kwam erachter dat incassobureaus redelijk onduidelijk zijn in hun voorwaarden. e-Legal incasso advocaten schept wel duidelijkheid. Voor, tijdens en na afloop van de behandeling van een incasso is duidelijk waar je staat. Dat vind ik erg belangrijk. Het voordeel is verder dat bij e-Legal de juridische zaken ook afgehandeld kunnen worden, in het geval dat het nodig is.

Cedrick Copra van CC Personal Training & Mental Coaching: "Ik ging dus googlen op incassobureau/no cure no pay..en ik kwam uit bij e-legal" Cedrick Copra van CC Personal Training & Mental Coaching: "Ik ging dus googlen op incassobureau/no cure no pay..en ik kwam uit bij e-legal"

Ik ben een ZZPer en ik had al een aantal maanden een vordering open staan bij een klant. Een kennis van me die ook ZZPer is vertelde me dat hij via een andere incassobureau een vordering probeerde te innen waar hij veel kosten aan kwijt was maar zonder succes. Met deze twee ingrediënten ging ik dus googlen op incassobureau/no cure no pay..en ik kwam uit bij e-legal. Vooral de no cure no pay element heeft me aangesproken. Goede en snelle service, klantgericht en goede advies. En vooral veel doorzettingsvermogen. En zojuist verlossende telefoontje gehad dat de vordering alsnog betaald is.

Vincent de Vlugt van Renaissance It: "Transparante en eerlijke werkwijze, geen verborgen tarieven, uitstekende vakkennis en E-Legal zit bovenop de zaak" Vincent de Vlugt van Renaissance It: "Transparante en eerlijke werkwijze, geen verborgen tarieven, uitstekende vakkennis en E-Legal zit bovenop de zaak"

Uitstekend incasso advocatenkantoor dat wij iedereen van harte kunnen aanbevelen. Transparante en eerlijke werkwijze, geen verborgen tarieven, uitstekende vakkennis en E-Legal zit bovenop de zaak met de juiste druk naar de debiteur toe. Naast dat E-Legal ook nauw contact onderhoudt met de opdrachtgever, is er ook een meer dan uitstekende portal voorhanden waarin alle communicatie overzichtelijk wordt bijgehouden. Daarin zijn ze wat ons betreft voor op de concurrentie. Sterke punten: Naast de transparante werkwijze viel ons op dat onze contactpersoon altijd snel reageerde op vragen en deze helder beantwoordde zonder wollige juridische taal. Dat hebben wij in het verleden wel eens anders meegemaakt. Zwakke punten kunnen wij niet bedenken.

Spelregels no cure no pay incasso


Waarom spelregels?

no cure no pay incasso advocaatIncasso gaat om geld. Uw geld. Daarvoor zetten wij ons tot het uiterste in. Wij spelen om te winnen, maar spelen eerlijk spel.

Wij verwachten dat u ook eerlijk speelt. U begrijpt ook wel dat wij voor onze inspanningen willen worden beloond als wij uw vordering incasseren. Dat is niet meer dan redelijk. Want als wij niets incasseren, hoeft u ons ook niets te betalen als wij uw zaak behandelen op basis van no cure no pay. Dit laatste veronderstelt natuurlijk wel dat wij door u daadwerkelijk in staat worden gesteld om uw vordering te kunnen incasseren.

Daarom gelden voor u de volgende spelregels.

 1. Wij verwachten dat u een gegronde vordering indient.
 2. Verder verwachten wij dat u ons in staat stelt ons werk te doen.
 3. Tot slot verwachten wij dat u uw incasso online indient.Download onze no cure no pay incassovoorwaarden

 

Voor 16:00 uur incasso ingediend, dezelfde werkdag actie (!)
incasso indienen
Martin Smit van Nebest B.V.: "De debiteur heeft alles betaald, inclusief kosten en rente!" Martin Smit van Nebest B.V.: "De debiteur heeft alles betaald, inclusief kosten en rente!"

Voor het eerst een incasso uit handen gegeven aan e-Legal. Dit werkte uitstekend en de debiteur heeft alles betaald, inclusief kosten en rente! e-Legal heeft een uitstekende webportal waar alle acties te volgen zijn. Echt een aanrader!

Abram Bos van Bos bedrijfsadvies: "Ondanks dat ik er zelf al een paar maanden mee bezig was had E-legal het binnen 8 dagen voor elkaar" Abram Bos van Bos bedrijfsadvies: "Ondanks dat ik er zelf al een paar maanden mee bezig was had E-legal het binnen 8 dagen voor elkaar"

Ik was vrij sceptisch aangezien ik eerder met een andere incassopartij geen goede resultaten had behaald. Door de no cure no pay methode en het beloofde slagingspercentage heb ik mij laten overhalen. Indienen ging online kinderlijk eenvoudig, ik had een telefoontje verwacht met vragen omdat dat normaal gesproken zo gaat. Maar dat was achteraf niet nodig. Ondanks dat ik er zelf al een paar maanden mee bezig was had E-legal het binnen 8 dagen voor elkaar. Prima resultaat, Ik weet waar ik de volgende keer naar toe moet.

Ronnie Rutten van Novy de Vakman: "Zij krijgen voor elkaar, wat je als ondernemer zelf niet voor elkaar krijgt bij niet betalende klanten" Ronnie Rutten van Novy de Vakman: "Zij krijgen voor elkaar, wat je als ondernemer zelf niet voor elkaar krijgt bij niet betalende klanten"

Ondanks meerdere herinneringen en aanmaningen betaalde onze klant niet. Uiteindelijk besloten om een incasso bureau in te schakelen. Dit was overigens voor ons de eerste keer dat we een incassobureau inschakelden. Via internet kwam ik uit bij E-legal. Vanwege de goede recensies die ik las, heb ik eerst telefonisch contact gezocht voor verdere informatie. Zeer vriendelijk te woord gestaan door E-legal en duidelijke uitleg over de procedure gekregen. Niets hoeven voor financieren, zij houden zich aan het no cure no pay beleid. Binnen korte tijd kreeg ik het goede bericht van E- legal dat zij het volledige openstaande bedrag hadden geïncasseerd. Na akkoord had ik het bedrag binnen een paar dagen op mijn rekening. Sterke punten: duidelijk, betrouwbaar, correct, daadkrachtig! Zij krijgen voor elkaar, wat je als ondernemer zelf niet voor elkaar krijgt bij niet betalende klanten.

no cure no pay incasso

Waarvoor geldt no cure no pay incasso wél en niet?

No cure no pay geldt wél voor incasso van uw zakelijke vorderingen op zakelijke debiteuren. Dus voor business to business incasso (b2b incasso). 

No cure no pay incasso is bedoeld voor incasso van:

 • Facturen
 • Leningen
 • Huur


No cure no pay geldt niet voor incasso van vorderingen:

 • waarvoor maatwerk noodzakelijk is
 • die inhoudelijk worden betwist
 • die lager zijn dan € 1.000,00
 • die ouder zijn dan 1 jaar
 • op particuliere debiteuren
 • op buitenlandse debiteuren


Download onze no cure no pay incassovoorwaarden