Waarschuwing voor oplichting

02-04-2020 (laatste update)

e-legal-incasso-advocaten-geen-incasso-voor-oplichtersWij ontvangen momenteel veel meldingen dat een oplichter zich voordoet als een medewerker van ons advocatenkantoor in een poging om slachtoffers geld afhandig te maken. Aangezien ons kantoor meldingen van verschillende soorten fraude ontvangt, lijken er zelfs meerdere oplichters actief te zijn.

De oplichters sturen valse (spam) e-mails uit naam van ons advocatenkantoor en bellen in voorkomende gevallen zelfs met het telefoonnummer van ons advocatenkantoor door gebruik te maken van zogenoemde ‘spoofing’ van ons telefoonnummer. Voor meer informatie over spoofing zie dit krantenartikel en dit krantenartikel

Valse e-mails kunt u onder meer herkennen aan het vermelde e-mailadres van de afzender. In veel gevallen is dit ggn.incassobureau1@gmail.com (of een variatie hiervan met een ander nummer). Per februari 2020 wordt het volgende e-mailadres gebruikt: e-legal-incasso-advocaten@mail.com Als naam van de afzender is vermeld: noreply@e-legal-incasso.nl of noreply@e-legal.nl Dit zijn geen e-mailadressen of namen die in gebruik zijn bij ons kantoor. 


Wees gewaarschuwd en doe aangifte

Ons kantoor betreurt het uiteraard dat onze goede naam door dit soort oplichters wordt misbruikt. Technisch gezien is hieraan helaas niet te doen. Zo is spoofing van telefoonnummers een risico dat inherent is aan bellen via internet (VOIP). 

Hoewel dit soort situaties niet kan worden voorkomen, kan er natuurlijk wel voor worden gewaarschuwd om te voorkomen dat oplichters slachtoffers maken. Daarom zoekt ons kantoor de openbaarheid op en waarschuwen wij hiervoor via deze pagina op onze website.

Wordt u ook gemaild of gebeld door een oplichter?

Reageer dan niet en betaal zeker niet. Doe wel altijd aangifte bij de politie, zodat de politie over zo veel mogelijk informatie beschikt en met deze oplichters kan afrekenen.

Deel uw ervaringen en waarschuw anderen

Verder roept ons kantoor alle betrokkenen op om hun ervaringen hieronder te delen, zodat alle informatie voor iedereen beschikbaar is en slachtoffers voorkomen kunnen worden. Ervaringen kunnen hieronder worden gedeeld via de Facebook comments.

Gelet op de tientallen meldingen die wij dagelijks ontvangen, verzoeken wij u vriendelijk om ons kantoor hiervoor niet te bellen.