HBO rechten stage advocatenkantoor

De HBO rechten stage van Esther

Esther: Ik heb mijn HBO studentstage gecombineerd met mijn afstudeerscriptie. In de laatste fase van mijn HBO-rechten opleiding heb ik voor de duur van 4 maanden een HBO afstudeerstage gelopen bij e-Legal incasso advocaten. Ik heb de studentstage gecombineerd met het schrijven van mijn afstudeerscriptie.

stage hbo rechtenEen studentstage bij e-Legal is erg afwisselend en bestaat uit veel verschillende werkzaamheden. Tijdens de studentstage ben ik bijvoorbeeld mee geweest naar diverse zittingen. Daarnaast heb ik processtukken voorbereid, zoals dagvaardingen en faillissementsrekesten.

Ook heb ik mezelf bezig gehouden met allerlei werkzaamheden in echte incassozaken. Ik heb veel gecorrespondeerd en gebeld met debiteuren en overige partijen, zoals deurwaarders, rechtbanken en belangenbehartigers. Hierdoor zijn mijn communicatieve vaardigheden sterk verbeterd.

Ik heb enorm veel geleerd. De advocaten en juristen waren namelijk altijd bereid om mijn vragen te beantwoorden. Ook kreeg ik altijd snel feedback op de door mij gemaakte stukken.

Ook op mijn afstudeerscriptie heb ik waardevolle feedback gekregen. Het schrijven van de scriptie was een flinke klus qua juridisch onderzoek en het schrijven ervan, maar de uitstekende beoordeling maakte dat natuurlijk meer dan goed.

Voor mij was deze stage een goede oriëntatie op de advocatuur. Doordat de lijnen kort zijn binnen het kantoor, weet je precies met welke zaken je collega’s zich bezig houden. Op die manier krijg je een goede kijk in de diverse zaken binnen een advocatenkantoor en de daarbij behorende werkzaamheden.

Aan het einde van mijn studentstage heb ik een werkstudentschap aangeboden gekregen. Naast de pre-master aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik daarnaast dus parttime bij e-Legal gewerkt als werkstudent

Kortom: een HBO rechten stage bij e-Legal is erg leerzaam en afwisselend en geeft een goed inzicht in de advocatuurlijke praktijk. Daarnaast zijn de sociale activiteiten natuurlijk ook erg gezellig, vooral als je van cocktails houdt!


Kom je ook HBO afstudeerstage lopen?

Meer informatie over een studentstage