Vacature studerend juridisch medewerker (werkstudent)

Vacature werkstudent Rotterdam

Wil jij als rechtenstudent tijdens jouw studie al relevante praktijkervaring opdoen? En ontdekken hoe het is om te werken bij een advocatenkantoor met een échte procespraktijk?

Kom dan als studerend juridisch medewerker werken in onze civielrechtelijke incasso- en procespraktijk. Bij ons Rotterdamse advocatenkantoor doe je waardevolle kennis en praktijkervaring op door mee te werken in civielrechtelijke zaken en gerechtelijke procedures. En dat in een jong en supergezellig team op een modern kantoor met een eigen cocktailkaart 😉

vacature studerend juridisch medewerker RotterdamKlinkt dat goed?

Lees dan snel verder en ontdek waarom werken bij e-Legal leuker is:

 • Werken in een échte procespraktijk
 • Wij leren je zaken behandelen en procederen
 • Meewerken in zaken met eigen bureau en telefoon
 • Goede begeleiding en opleiding
 • Leuke en enthousiaste collega's
 • Supergoede werksfeer
 • Niet oubollig, maar jong en modern
 • Passend salaris (€ 2.500 - € 3.000)
 • Flexibel werken en flexibele uren
 • Geen overwerk cultuur
 • Voor HBO en WO rechtenstudenten
 • Associate partner van Toga aan de Maas (EUR)
 • Doorgroeimogelijkheid tot jurist en advocaat
 • Gezellige borrels met exotische cocktails


vacatures rechtenstudent advocatenkantoor

Afwisseling en uitdaging gegarandeerd

Bij ons werk je als studerend juridisch medewerker niet op de achtergrond aan saaie memo's in een stoffige bibliotheek.

Bij ons sta je op de voorgrond en werk je mee in echte zaken. Natuurlijk leren wij jou alle kneepjes van het vak, zodat je snel zelfstandig kunt werken. Uiteraard word je eerst intensief ingewerkt. Maar ook daarna word je goed begeleid en verder opgeleid.

werkstudent rechten RotterdamZo houd jij je onder andere bezig met het:

 • behandelen van zaken
 • telefoneren met klanten, wederpartijen, belangenbehartigers, deurwaarders en rechtbanken
 • uitvoeren van juridisch onderzoek
 • uitvoeren van verhaalsonderzoeken
 • adviseren over rechtsmaatregelen
 • opstellen van procesadviezen
 • opstellen van dagvaardingen, conclusies en meer
 • procederen bij de kantonrechter (onder begeleiding van een jurist of advocaat)


Behalve qua werkzaamheden is er ook qua rechtsgebieden voldoende uitdaging en afwisseling. Je kunt bij ons dus waardevolle ervaring opdoen op meerdere rechtsgebieden. Zo zijn wij onder meer gespecialiseerd in:

 • vermogensrecht
 • verbintenissenrecht
 • procesrecht
 • huurrechtNooit uitgeleerd

Zoals je weet ben je nooit uitgeleerd. Daarom blijven wij onszelf altijd door ontwikkelen, bijvoorbeeld door vaklunches en trainingen.

vacatures studerend juridisch medewerker rotterdamWij hebben iedere 3 weken een vaklunch. In de vaklunches staat vakinhoudelijke verdieping centraal. Ook worden actuele ontwikkelingen op de voet gevolgd.

Verder bieden wij trainingen aan op het gebied van professionele vaardigheden, zoals klantgericht adviseren. Deze training wordt gegeven door een externe trainer.

Ook heeft ons kantoor abonnementen om online honderden vakinhoudelijke cursussen te kunnen volgen. Je bent dus écht nooit uitgeleerd.


De leukste collega's werken bij ons op kantoor

Vind je het belangrijk om met leuke collega's samen te werken? En dat de werksfeer supergoed is?

Wij ook! Daarom nemen wij alleen leuke mensen aan 😉

Om een indruk te krijgen van ons team kun je een kijkje nemen op Instagram

Benieuwd wie er bij ons kantoor werken? Maak dan snel kennis en ontdek hoe het is om bij ons te werken.

Maak kennis met:


Wij zoeken ambitieuze rechtenstudenten die stevig in hun schoenen staan

Voor deze functie zoeken wij ambitieuze rechtenstudenten met goede studieresultaten en/of nevenactiviteiten die civielrechtelijk (willen gaan) afstuderen. Studenten die een master volgen die is gericht op de advocatuurlijke (proces)praktijk (zoals de Toga aan de Maas) hebben een pré. Studenten die minder vergevorderd zijn met hun studie, maar die wel al de meeste civiel(proces)rechtelijke volgen of hebben gevolgd, worden ook uitgenodigd om te solliciteren.

werkstudent rechten advocatenkantoor rotterdamMaar met hoge cijfers en een mooi CV ben je er nog niet. Als je in een procespraktijk wilt werken, moet je stevig in je schoenen staan (er staan niet voor niets leeuwen op onze website).

Ook is het noodzakelijk dat je gemiddeld minimaal 3 dagen per week beschikbaar bent. Dit kunnen overigens zowel hele als halve dagen zijn, zodat je het goed kunt combineren met je studie. Ook is het mogelijk om op termijn (nadat je bent ingewerkt) om deels in de avond of in het weekend te werken. Hetzelfde geldt voor thuiswerken. Als je eerder studentstage bij ons kantoor hebt gelopen, is 2 dagen per week mogelijk. Het werk en de uren zijn dus flexibel.

Ook ben je analytisch sterk en communicatief vaardig. Verder ben je in staat om nauwkeurig te werken, ook onder druk. En 'last but not least' ben je een leuke, fijne en enthousiaste collega die een aanwinst is voor ons superleuke team.

Voldoe je nog niet aan deze vereisten, maar wil je wel alvast relevante werkervaring opdoen? Bekijk dan onze vacature voor studerend juridisch secretaresse Vanuit die functie kun je namelijk doorgroeien naar de functie van werkstudent. 

 

Als werkstudent werken op ons advocatenkantoor in Rotterdam

Wij zijn gevestigd in Rotterdam direct naast trein-, metro- en busstation Alexander. Ons kantoor is goed te bereiken per auto en uitstekend met het openbaar vervoer.


Dit is wat wij jou aanbieden

Kort samengevat bieden wij jou een afwisselende en uitdagende functie in een échte Rotterdamse procespraktijk aan. Door mee te werken in echte zaken en te leren van advocaten met veel proceservaring, kun je tijdens jouw studie al veel relevante praktijkervaring opdoen. Hiermee heb je een enorme voorsprong zodra je eenmaal bent afgestudeerd!  

rechtenstudent bijbaan advocatenkantoor RotterdamIn ons hechte team kun je jezelf zijn en voel je jezelf snel thuis. Ons team is namelijk jong, informeel en gezellig. En de werksfeer is supergoed. Vooral op vrijdag, want dan serveren wij exotische cocktails.

En hoewel wij hard werken (niet omdat het stoer is, maar omdat het doorgaans druk is), hebben wij geen overwerkcultuur. Een goede balans tussen werk en privé is namelijk zeer belangrijk.

Tot slot bieden wij jou een passend salaris aan. De hoogte van het salaris is afhankelijk van jouw kennis, ervaring en wijze van functioneren, en bedraagt tussen de € 2.500 en € 3.000 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.


Solliciteren voor de vacature studerend juridisch medewerker?

Wil je bij ons komen werken? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatiebrief voorzien van CV en alle cijferlijsten van de rechtenstudie.

Sollicitaties kunnen worden gericht aan Krista Snoeck per e-mail via k.snoeck@e-legal.nl onder vermelding van 'vacature studerend juridisch medewerker (werkstudent Rotterdam)'. Wij laten jou snel weten of jouw sollicitatie aanleiding vormt voor een kennismaking. Sollicitaties worden uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld.

Dit betreft een doorlopende vacature. Goede sollicitaties zijn namelijk altijd welkom en worden serieus overwogen gezien de groei van onze praktijk.

Voor meer informatie over deze vacature kan contact worden opgenomen met Lucien Ridderbroek

Acquisitie naar aanleiding van vacatures wordt niet op prijs gesteld.


Even lachen?

Wil jij ook werken in een superleuk team waarin veel wordt gelachen? Bekijk hieronder hoe wij elkaar met Halloween de stuipen op het lijf jagen!