Studentstage advocatenkantoor

Kom jij studentstage lopen op ons advocatenkantoor?

Ben je als rechtenstudent op zoek naar een HBO of WO studentstage in de advocatuur? En wil jij later een échte procestijger worden? Kom dan studentstage lopen in de civielrechtelijke procespraktijk van ons Rotterdamse advocatenkantoor.

Bij ons word je niet weggestopt in een stoffige bibliotheek waar je de hele dag saaie memo's opstelt. Bij ons krijg je een eigen bureau met telefoon en werk je mee in echte zaken. Zo doe je namelijk wél waardevolle praktijkervaring op.

Wij leren je goede processtukken opstellen. En ijzersterke brieven. En glasheldere adviezen. En nog veel meer. 

En dat in een jong en supergezellig team op een modern kantoor met een eigen cocktailkaart!

studentstage advocatenkantoorKlinkt dat goed?

Lees dan snel verder en ontdek waarom studentstage bij e-Legal leuker is:

 • Stage lopen in een civielrechtelijke procespraktijk
 • Geen saaie memo's, maar échte processtukken opstellen
 • Intensieve begeleiding door ervaren advocaten
 • Meewerken in echte zaken met eigen bureau en telefoon
 • Dus niet weggestopt in een stoffige bibliotheek 😉
 • Supergoede sfeer en leuke collega's
 • Niet oubollig, maar jong en modern
 • Stagevergoeding (€ 500)
 • Voor HBO en WO rechtenstudenten
 • Gezellige borrels met exotische cocktails

 

Dit is wat wij jou leren tijdens jouw studentstage

Als rechtenstudent wil je zo veel mogelijk leren tijdens jouw studentstage. De beste manier om dat te doen, is door mee te werken in echte zaken.

Daarom breng je jouw studentstage bij ons advocatenkantoor niet door in een stoffige bibliotheek, maar werk je mee van achter jouw eigen bureau met computer en telefoon. Door mee te werken in echte zaken doe je namelijk veel waardevolle praktijkervaring op.

stage lopen advocatenkantoorZo leren wij je:

 • Goede processtukken opstellen
 • IJzersterke brieven opstellen
 • Glasheldere adviezen opstellen
 • Zelfstandig (eenvoudige) zaken behandelen
 • De beste strategie in zaken bepalen 
 • Moeilijke telefoongesprekken voeren
 • En nog veel meer!


Waarschuwing:

Om te leren en te groeien moet je bereid zijn om uit je comfortzone te stappen en jouw eigen grenzen te verleggen. Kom dus alleen studentstage bij ons lopen als je sterk in jouw schoenen staat en een uitdaging niet uit de weg gaat. Er staan niet voor niets leeuwen op onze website 😉

Lees over de studentstage van Esther: "Mijn HBO rechten stage bij e-Legal"


Aan verschillende rechtsgebieden snuffelen?

Weet jij nog niet zeker in welk rechtsgebied je aan de slag wilt gaan later? Kom dan eerst snuffelen aan verschillende rechtsgebieden.

Wij voeren een vrij brede civielrechtelijke procespraktijk. Qua rechtsgebieden is er dus voldoende afwisseling. Zo zijn wij onder meer gespecialiseerd in:

 • vermogensrecht
 • verbintenissenrecht
 • incassorecht
 • huurrecht
 • procesrecht
 • beslagrecht
 • hippisch recht

 

Benieuwd wie er bij ons kantoor werken?

Vind je het belangrijk om met leuke collega's samen te werken? En dat de werksfeer supergoed is?

Wij ook! Daarom nemen wij alleen leuke mensen aan 😉

Om een indruk te krijgen van ons team kun je een kijkje nemen op Instagram

Benieuwd wie er bij ons kantoor werken? Maak dan snel kennis met enkele collega's.

Maak kennis met:Wie kan studentstage bij ons lopen?

studentstage advocatenkantoor RotterdamStudentstage lopen bij ons advocatenkantoor is mogelijk voor ambitieuze HBO en WO rechtenstudenten die zich in de laatste fase van de studie bevinden of recent zijn afgestudeerd. Gelet op de civielrechtelijke procespraktijk van ons kantoor gaat de voorkeur uit naar rechtenstudenten met een privaatrechtelijke afstudeerrichting en/of Togamaster.

Qua persoonlijke eigenschappen ben je assertief en sta je stevig in je schoenen. Ook ben je analytisch sterk en communicatief vaardig. Verder ben je in staat om nauwkeurig te werken, ook onder druk. En natuurlijk ben je een leuke en fijne collega om prettig mee samen te werken.

Wanneer is het mogelijk om studentstage te lopen?

Stageplekken zijn gedurende het gehele jaar beschikbaar.

Wat betreft de duur van de studentstage zijn wij flexibel. Wij bieden zowel WO-rechten stageplaatsen voor 2 maanden aan als HBO-rechten stageplaatsen voor 5 of 6 maanden, of zelfs voor (meer dan) 1 jaar. Ook een zomerstage gedurende de zomervakantie is mogelijk.

Een langere stageduur heeft de voorkeur. Wij kunnen je namelijk meer leren en ervaring laten doen naarmate je langer met ons meewerkt. Bij een korte stage van ca. 2 maanden zijn deze mogelijkheden logischerwijs beperkter.

Stage lopen is mogelijk voor (minimaal) 4 of 5 dagen per week. Ook een scriptiestage behoort tot de mogelijkheden. Hierbij wordt wekelijks gedurende 4 dagen studentstage gelopen en is er 1 dag beschikbaar voor het schrijven van de scriptie.

Studentstage op ons advocatenkantoor in Rotterdam

Ons advocatenkantoor is gevestigd in Brainpark III te Rotterdam vlakbij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ons kantoor is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar (Metrostation Kralingse Zoom bevindt zich op loopafstand).

Dit is wat wij jou aanbieden

Kort samengevat bieden wij jou een uitdagende en leerzame stageplaats aan in een échte Rotterdamse procespraktijk. Tel daarbij de supergoede werksfeer, leuke collega's en tropische cocktails bij op en je weet waarom een studentstage bij e-Legal leuker is.

Uiteraard bieden wij jou een passende stagevergoeding aan. De maandelijkse stagevergoeding bedraagt € 500 bruto op basis van een fulltime studentstage. Daarnaast ontvang je een reiskostenvergoeding voor zover de reiskosten niet al worden gedekt door een studentenreisproduct. Na afloop van de studentstage ontvang je een uitgebreide stagebeoordeling. En wie weet nog meer als het over en weer goed bevalt.

Solliciteren voor een studentstage op ons advocatenkantoor

Wil je stage bij ons komen lopen? Dan ontvangen wij graag bijtijds (dus niet 1 week van te voren 😉) jouw sollicitatiebrief voorzien van CV en alle cijferlijsten van de rechtenstudie. Vermeld in jouw sollicitatie ook welke periode en voor hoeveel dagen je beschikbaar bent.

Sollicitaties kunnen worden gericht aan Krista Snoeck per e-mail via k.snoeck@e-legal.nl onder vermelding van 'studentstage advocatenkantoor'. Let erop dat jouw sollicitatie is voorzien van alle verlangde stukken. Sollicitaties die niet compleet zijn, worden namelijk niet in behandeling genomen.

Voor meer informatie over onze studentstage-mogelijkheden kan contact worden opgenomen met Lucien Ridderbroek

Acquisitie naar aanleiding van vacatures wordt niet op prijs gesteld.


Even lachen?

Wil jij studentstage lopen op een leuk advocatenkantoor waar veel wordt gelachen? Bekijk hieronder hoe wij elkaar met Halloween de stuipen op het lijf jagen!