Vacature advocaat Rotterdam

Wie zijn wij?

vacature advocaatWij zijn jonge en enthousiaste advocaten en juristen met een sterk groeiende procespraktijk. Als incasso advocaten zijn wij gespecialiseerd in incasso-, beslag-, proces- en contractenrecht. Wij onderscheiden ons door onze persoonlijke benadering en de hoge kwaliteit van onze dienstverlening op incassogebied. Wij zijn dus geen incassobureau ;-)

Het dagelijkse werk in onze incasso-praktijk is juridisch inhoudelijk interessant en bovendien afwisselend door de sterke focus op het MKB en ook omdat wij geen bulkzaken behandelen. Wij hebben cliënten in vrijwel alle branches en ons cliëntenbestand varieert van ZZP-ers tot beursgenoteerde vennootschappen.

De praktijk wordt op eigentijdse wijze gevoerd. Zo is de incasso-praktijk sterk geautomatiseerd (met ruim 250 sjablonen) en wordt er vanuit de cloud gewerkt met digitale dossiers. Voor cliënten is er een incasso portal beschikbaar.

Vanuit onze moderne kantoorvilla in Rotterdam (Brainpark III) bieden wij landelijke dekking voor incasso in Nederland.


Wie ben jij als advocaat-medewerker?

Jij bent een enthousiaste advocaat-medewerker met een afgeronde advocaatstage en ervaring in de commerciële advocatuur. Je bent analytisch en vakinhoudelijk sterk. Verder ben je goed in staat om zelfstandig een incasso-praktijk te voeren, waarin zowel wordt geadviseerd als wordt geprocedeerd.

Indien jouw vakinhoudelijke drive tot uitdrukking komt in het met enige regelmaat publiceren van artikelen of blogs, dan vormt dat een pré. Hetzelfde geldt voor praktijkervaring op incassogebied, bij voorkeur als incasso advocaat

Uiteraard ben je communicatief vaardig (zowel in het Nederlands als in het Engels) en prettig in de omgang richting collega's en cliënten. Je vindt het leuk om op persoonlijke wijze het contact met cliënten te onderhouden.

Tot slot ben je in staat om nauwkeurig te werken - ook onder druk - en ben je vertrouwd met het werken in een grotendeels digitale omgeving. Hetzelfde geldt voor het werken met gebruikelijke software, zoals Windows en Microsoft Office.

Let op:

Ben jij nog geen ervaren advocaat? Maar wil je wel advocaat worden? Of ben je al advocaat-stagiaire en toe aan een overstap? Bekijk dan onze vacature voor advocaat-stagiaire
 

Wat doe je als advocaat?

advocaat-vacaturesVanaf dag 1 ben jij als vaste contactpersoon het aanspreekpunt voor onze cliënten in jouw zaken. Je behandelt jouw zaken zelfstandig en vanaf het begin tot het eind, maar voert intern overleg waar nodig.

In onze praktijk houd je jezelf dagelijks bezig met:

 

Wat bieden wij jou als advocaat?

Wij bieden jou als advocaat-medewerker een afwisselende en uitdagende functie met een prettige werksfeer in een informele omgeving. Verder bieden wij voldoende ruimte voor ontwikkeling, zowel qua carrière als vakinhoud. Zo heeft ons kantoor abonnementen om online honderden cursussen te kunnen volgen. Ook hebben wij vaklunches waarin wij actuele juridische ontwikkelingen bespreken of een bepaald juridisch onderwerp uitdiepen.

Daarnaast stimuleren wij het schrijven van juridisch inhoudelijke artikelen of blogs waarmee je jezelf en ons kantoor als expert op een bepaald juridisch onderwerp kunt profileren. Recente voorbeelden hiervan zijn ons e-book over incasso en onze infographic over betalingstermijnen

Ook bieden wij jou een goed salaris in combinatie met een aantrekkelijke bonusregeling.

De hoogte van het salaris is afhankelijk van jouw kennis, ervaring en wijze van (zelfstandig) functioneren en bedraagt tussen de € 3.500,00 en € 5.500,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (excl. vakantiegeld en maandelijkse bonus).

Wij bieden in eerste instantie een arbeidscontract aan voor de duur van 1 jaar.

Parttime werken op basis van 4 dagen per week is ook mogelijk.

Bouw als advocaat je eigen droompraktijk op 

Daarnaast kunnen wij jou ondersteunen in de opbouw van een praktijk op een rechtsgebied naar keuze. Zo kun je jezelf ontwikkelen op jouw favoriete rechtsgebied en tegelijkertijd waardevolle ervaring opdoen bij het opbouwen en uitbouwen van een advocatenpraktijk. De beoogde praktijk dient wel enigszins in het verlengde van onze bestaande, commerciële praktijk te liggen, dus rechtsgebieden als strafrecht, vreemdelingenrecht of familierecht zijn hiervoor bijvoorbeeld minder geschikt.

Ook is het mogelijk om jezelf verder te specialiseren in een bepaald soort zaken of jezelf te focussen op een bepaalde branche of doelgroep waarmee je affiniteit hebt. 

Je kunt jouw geambieerde droompraktijk dus zelf vormgeven, zoals Ilonca Mos-Bolier bijvoorbeeld doet met haar grote passie: hippisch recht.

Solliciteren voor de advocaat vacature?

vacature advocaat rotterdamIndien deze vacature voor advocaat-medewerker jou aanspreekt, dan nodigen wij jou graag uit bij ons te solliciteren. Wij ontvangen in dit verband graag jouw:

  • Sollicitatiebrief met motivatie, ambitie en interesses
  • CV
  • Cijferlijsten van de rechtenstudie (bachelor en master)


In een later stadium van de sollicitatieprocedure kan om referenties worden verzocht (in overleg).

Sollicitaties kunnen worden gericht aan Krista Snoeck onder vermelding van vacature advocaat Rotterdam. Na ontvangst van jouw sollicitatie berichten wij jou op korte termijn of jouw sollicitatie aanleiding vormt voor een eerste kennismakingsgesprek. Jouw sollicitatie wordt uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld.

Gezien de groei van onze incasso-praktijk betreft dit een doorlopende vacature waarop het gehele jaar kan worden gesolliciteerd.

Voor meer informatie over deze vacature (vacature advocaat Rotterdam) kan contact worden opgenomen met Lucien Ridderbroek

Acquisitie naar aanleiding van vacatures wordt niet op prijs gesteld.


Direct een vraag stellen over deze vacature?

Stel jouw vraag door hieronder een (openbare) reactie te plaatsen.
Wij reageren zo snel mogelijk (meestal dezelfde werkdag).


"Ben je geholpen met de informatie op deze pagina?"

Laat het ons weten door deze pagina te delen!

vacature advocatenkantoor

Deel deze pagina