Vacature advocaat

Vacature advocaat-medewerker civiel (proces)recht (junior/senior (teamleider)

Wil je als advocaat voor ondernemers optreden in een civielrechtelijke procespraktijk waarbij de beslagen om je oren vliegen?

Lees dan snel verder en ontdek waarom werken bij e-Legal leuker is:

 • Werken in een échte procespraktijk
 • Geen overwerk cultuur
 • Afwisselende zaken voor eigen klanten
 • Leuke en enthousiaste collega's
 • Supergoede werksfeer
 • Ons team is jong en informeel
 • Goede begeleiding en opleiding
 • Goed salaris en maandelijkse bonus
 • Gezellige borrels met exotische cocktails
 • Ruimte voor opbouwen eigen droompraktijk

 

 

Wie zijn wij?

Wij zijn advocaten met een sterk groeiende procespraktijk. Wij zijn gespecialiseerd in het civiele (proces)recht, en in het bijzonder in het:

 • vermogensrecht
 • verbintenissenrecht
 • bijzondere overeenkomstenrecht
 • procesrecht
 • beslagrecht
 • huurrecht


Het dagelijkse werk in onze procespraktijk is juridisch inhoudelijk interessant en afwisselend door de sterke focus op het MKB en omdat wij cliënten hebben in vrijwel alle branches. Voor particulieren werken wij ook wel, maar in mindere mate en niet op toevoegingsbasis.

De praktijk wordt op eigentijdse wijze gevoerd. Zo is de incasso-praktijk sterk geautomatiseerd (met ruim 400 sjablonen) en wordt er vanuit de cloud gewerkt met digitale dossiers. Voor cliënten is er een incasso portal beschikbaar.

Wij onderscheiden ons door onze persoonlijke benadering en de hoge kwaliteit van onze dienstverlening op incassogebied. Wij zijn dus geen incassobureau ;-)

Behalve advocaten werken bij ons kantoor ook incasso juristen. Daarnaast is er ondersteuning beschikbaar op secretarieel vlak, zodat je jouw tijd en aandacht vooral kunt richten op de juridisch inhoudelijke en zwaardere zaken. Op dit moment bestaat ons team uit 15 personen.

Wij werken vanuit onze moderne kantoorvilla in Rotterdam (Brainpark III), die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en voldoende eigen parkeergelegenheid heeft.

Benieuwd wie er bij ons kantoor werken? Maak dan snel kennis en ontdek hoe het is om bij e-Legal te werken.

Maak kennis met:

 

Wie ben jij als advocaat-medewerker?

Jij bent een enthousiaste advocaat-medewerker met een afgeronde advocaatstage en ervaring in de commerciële advocatuur. Je bent analytisch en vakinhoudelijk sterk. Verder ben je goed in staat om zelfstandig een civielrechtelijke procespraktijk te voeren, waarin zowel wordt geadviseerd als wordt geprocedeerd.

Uiteraard ben je communicatief vaardig en prettig in de omgang richting collega's en cliënten. Je vindt het leuk om op persoonlijke wijze het contact met cliënten te onderhouden.

Als jouw vakinhoudelijke drive tot uitdrukking komt in het met enige regelmaat publiceren van artikelen of blogs, dan vormt dat een pré.

Tot slot ben je in staat om nauwkeurig te werken - ook onder druk - en ben je vertrouwd met het werken in een grotendeels digitale omgeving. Hetzelfde geldt voor het werken met gebruikelijke software, zoals Windows en Microsoft Office.

vacature advocaatTer uitbreiding van ons team zoeken wij zowel junior als senior advocaat-medewerkers.

Junior advocaat-medewerker

Als junior advocaat-medewerker heb je jouw advocaatstage afgerond en heb je ca. 3 tot 6 jaar werkervaring in de advocatuur.

Senior advocaat-medewerker (teamleider)

Als senior advocaat-medewerker heb je 7+ jaar werkervaring in de advocatuur en ben je in staat om (eventueel op termijn) de rol van teamleider te vervullen.

Als teamleider geef je sturing aan de advocatenpraktijk en voer je de dagelijkse leiding over het advocatenteam. Ook draag je zorg voor de begeleiding en opleiding van de advocaat-stagiaires en junior advocaat-medewerkers op ons kantoor.

Wij zijn in het bijzonder op zoek naar een advocaat die ook de rol van patroon kan vervullen.

Let op:

Ben jij nog geen ervaren advocaat? Maar wil je wel advocaat worden? Of ben je al advocaat-stagiaire en toe aan een overstap?

Bekijk dan onze vacature voor advocaat-stagiaire
 

Wat doe je als advocaat?

advocaat-vacaturesVanaf dag 1 ben jij als vaste contactpersoon het aanspreekpunt voor onze cliënten in jouw zaken. Je behandelt jouw zaken zelfstandig en vanaf het begin tot het eind, maar voert intern overleg waar nodig.

Aangezien wij hoofdzakelijk optreden voor bedrijven, houd je jezelf dagelijks bezig met de boeken 3, 6 en 7 van het Burgerlijk wetboek en natuurlijk volop met het burgerlijk procesrecht en in het bijzonder het beslagrecht.

In onze procespraktijk wordt zowel geadviseerd als (logischerwijs) volop geprocedeerd. Als échte procestijger kom je dus ongetwijfeld aan jouw trekken.

Wat bieden wij jou als advocaat?

Wij bieden jou als advocaat-medewerker een afwisselende en uitdagende functie met een prettige werksfeer in een informele omgeving.

Verder bieden wij voldoende ruimte voor ontwikkeling, zowel qua carrière als vakinhoud. Zo heeft ons kantoor abonnementen om online honderden cursussen te kunnen volgen. Ook hebben wij vaklunches waarin wij actuele juridische ontwikkelingen bespreken of een bepaald juridisch onderwerp uitdiepen.

Daarnaast stimuleren wij het schrijven van juridisch inhoudelijke artikelen of blogs waarmee je jezelf en ons kantoor als expert op een bepaald juridisch onderwerp kunt profileren. Voorbeelden hiervan zijn ons e-book over incasso en onze infographic over betalingstermijnen

Wij hebben géén overwerk cultuur en hechten aan een goede work-life balance. Wij maken er dus geen gewoonte van om avonden en weekends door te werken.

Ook bieden wij jou een goed salaris in combinatie met een aantrekkelijke bonusregeling.

Wij bieden in eerste instantie een arbeidscontract aan voor de duur van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid is een vast contract uiteraard mogelijk. 

Hoewel een fulltime dienstverband onze voorkeur heeft, is parttime werken op basis van 4 dagen per week ook mogelijk.

Bouw als advocaat je eigen droompraktijk op 

Je kunt bij ons je eigen droompraktijk opbouwen. Wij ondersteunen jou namelijk graag in de opbouw van een praktijk op een rechtsgebied naar keuze.

Zo kun je jezelf ontwikkelen op jouw favoriete rechtsgebied en tegelijkertijd waardevolle ervaring opdoen bij het opbouwen en uitbouwen van een advocatenpraktijk.

De beoogde praktijk dient wel enigszins in het verlengde van onze bestaande, commerciële praktijk te liggen, dus rechtsgebieden als strafrecht, vreemdelingenrecht of familierecht zijn hiervoor bijvoorbeeld niet geschikt. Wel geschikt zijn bijvoorbeeld het arbeidsrecht, huurrecht, insolventierecht, ie-recht of het meer algemene ondernemingsrecht.

Ook is het mogelijk om jezelf verder te specialiseren in een bepaald soort zaken (zoals hoger beroep of kort geding) of jezelf te focussen op een bepaalde branche of doelgroep waarmee je affiniteit hebt. 

Je kunt jouw geambieerde droompraktijk dus zelf vormgeven, zoals Ilonca Mos-Bolier bijvoorbeeld doet met haar grote passie: hippisch recht. Of zoals Vincent Ahuis en Ed Veldhuizen doen met huurrecht

Solliciteren voor deze advocaat vacature?

vacature advocaat rotterdamAls deze vacature voor advocaat-medewerker jou aanspreekt, nodigen wij jou graag uit bij ons te solliciteren.

Wij ontvangen in dit verband graag jouw:

 • Sollicitatiebrief met motivatie, ambitie en interesses
 • CV
 • Cijferlijsten van de rechtenstudie (bachelor en master)


In een later stadium van de sollicitatieprocedure kan om referenties worden verzocht (in overleg).

Sollicitaties kunnen worden gericht aan Krista Snoeck per e-mail via k.snoeck@e-legal.nl onder vermelding van vacature advocaat. Na ontvangst van jouw sollicitatie berichten wij jou op korte termijn of jouw sollicitatie aanleiding vormt voor een eerste kennismakingsgesprek. Jouw sollicitatie wordt uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld.

Gezien de groei van onze praktijk betreft dit een doorlopende vacature waarop het gehele jaar kan worden gesolliciteerd (wij hebben geen vacaturestop vanwege corona).

Voor meer informatie over deze vacature kan contact worden opgenomen met Lucien Ridderbroek

Acquisitie naar aanleiding van vacatures wordt niet op prijs gesteld.