Vacature advocaat stagiaire

Vacature advocaat-stagiaire Rotterdam

vacature advocaat stagiaireWil jij als advocaat-stagiaire een échte procestijger worden? En de fijne kneepjes van het vak leren van onze ervaren procesadvocaten?

En lijkt het je leuk en afwisselend om voor ondernemers op te treden in een civielrechtelijke procespraktijk waarbij de beslagen om je oren vliegen?

Lees dan snel verder en ontdek waarom werken bij e-Legal leuker is:

 • Werken in een échte procespraktijk
 • Geen overwerk cultuur
 • Afwisselende zaken voor eigen klanten
 • Leuke en enthousiaste collega's
 • Supergoede werksfeer
 • Ons team is jong en informeel
 • Goede begeleiding en opleiding
 • Goed salaris en maandelijkse bonus
 • Gezellige borrels met exotische cocktails
 • Ruimte voor opbouwen eigen droompraktijk

 

Wie zijn wij?

Wij zijn advocaten met een sterk groeiende procespraktijk. Wij zijn gespecialiseerd in het civiele (proces)recht, en in het bijzonder in het:

 • vermogensrecht
 • verbintenissenrecht
 • bijzondere overeenkomstenrecht
 • procesrecht
 • beslagrecht
 • huurrecht


Op dit moment bestaat ons team uit 15 personen. Ons team is jong en hecht en bestaat uit gedreven advocaten en juristen. Wij geloven in een persoonlijke en betrokken benadering, zowel richting cliënten als collega's. De hoge kwaliteit van onze dienstverlening op incassogebied wordt gewaarborgd door onze specialisaties in het incasso-, beslag-, proces- en contractenrecht. Wij zijn dus geen incassobureau ;-)

Het dagelijkse werk in onze civiele procespraktijk is juridisch inhoudelijk, afwisselend en daardoor interessant. Wij behandelen een grote verscheidenheid aan zaken op allerlei onderliggende rechtsgebieden en in allerlei branches voor vele honderden cliënten. Ons cliëntenbestand varieert van ZZP-ers en kleine MKB ondernemingen tot beursgenoteerde vennootschappen. Doordat wij geen bulk incassozaken behandelen, is vrijwel iedere zaak anders en verdient deze een eigen benadering.

Onze incasso-praktijk wordt op moderne wijze gevoerd. Wij werken met efficiënte automatisering (met 400+ sjablonen) en met digitale dossiers in de cloud. Onze cliënten kunnen via een incasso portal inloggen om de voortgang te volgen en direct te reageren in dossiers.

Ons advocatenkantoor is gevestigd in een kantoorvilla in Brainpark III te Rotterdam nabij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ons kantoor is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Benieuwd wie er bij ons kantoor werken? Maak dan snel kennis en ontdek hoe het is om bij e-Legal te werken.

Maak kennis met:Wie ben jij als advocaat-stagiaire?

Wij zijn op zoek naar zowel startende advocaat-stagiaires als naar gevorderde advocaat-stagiaires:

 • Als startende advocaat-stagiaire ben je recent afgestudeerd in de rechten (WO) en wil je graag advocaat worden.

 • Als gevorderde advocaat-stagiaires heb je bij voorkeur enige proceservaring en een (vrijwel) afgeronde beroepsopleiding.


Als advocaat-stagiaire ben je analytisch en vakinhoudelijk sterk, zoals blijkt uit jouw bovengemiddelde studieresultaten van jouw rechtenstudie. Je bent in staat nauwkeurig te werken en kunt ook onder druk goed presteren. Je bent communicatief vaardig en bent in staat om jezelf en jouw zaak op overtuigende wijze te presenteren.

Je beschikt over een gezonde ambitie om jezelf verder te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als qua carrière. Werkervaring op incassogebied vormt een pré, maar is niet per se noodzakelijk.

Gezien onze moderne wijze van werken ben geen digibeet, maar ben je gewend om te werken in een digitale omgeving en met gebruikelijke software, zoals Windows en Microsoft Office.

In de omgang ben je prettig en toon je jezelf betrokken, zowel als gesprekspartner voor onze cliënten als teamspeler voor jouw collega's.

Let op:

Ben jij al advocaat-medewerker? Bekijk dan onze vacature voor advocaat-medewerker


Wat doe je als advocaat-stagiaire?

vacature advocaatstageAls vaste contactpersoon ben jij het aanspreekpunt voor onze cliënten in jouw zaken. Je behandelt jouw zaken vanaf het begin tot het eind en zo veel mogelijk zelfstandig. Waar nodig wordt uiteraard intern overleg gevoerd.

Als advocaat stagiaire houd je jezelf zowel bezig met adviseren als met procederen. In onze praktijk houd je jezelf onder meer bezig met:

Wat bieden wij jou als advocaat-stagiaire?

Wij bieden jou als advocaat-stagiaire een afwisselende en uitdagende functie met veel aandacht voor opleiding en begeleiding. Zo heeft ons kantoor abonnementen om online honderden cursussen te kunnen volgen. Ook hebben wij een vaklunch waarin wij actuele juridische ontwikkelingen bespreken of een bepaald juridisch onderwerp uitdiepen.

Daarnaast stimuleren en ondersteunen wij bij het schrijven van juridisch inhoudelijke artikelen of blogs waarmee je jezelf en ons kantoor als expert op een bepaald juridisch onderwerp kunt profileren. Voorbeelden hiervan zijn ons e-book over incasso en onze infographic over betalingstermijnen 

Verder bieden wij jou een prettige werksfeer in een informele omgeving in een jong en hecht team. Ook bieden wij een marktconform salaris en een aantrekkelijke bonusregeling.

Wij bieden een fulltime arbeidscontract aan voor de duur van de advocaatstage (ca. 3 jaar en 3 maanden) nadat je eerst enige tijd als jurist werkzaam bent geweest. Zo weten wij over en weer of het goed klikt.

Tijdens de advocaatstage is een parttime dienstverband niet mogelijk. Na het afronden van de advocaatstage is een parttime dienstverband als advocaat wel mogelijk op basis van 4 dagen per week.

Bouw als advocaat je eigen droompraktijk op

Daarnaast ondersteunen wij jou desgewenst in de opbouw van een praktijk op een rechtsgebied naar keuze. Zo kun je jezelf ontwikkelen op jouw favoriete rechtsgebieden. Tegelijkertijd kun je zo waardevolle ervaring opdoen bij het opbouwen en uitbouwen van een advocatenpraktijk.

Wel dient de beoogde praktijk enigszins in het verlengde van onze bestaande, commerciële praktijk te liggen, dus strafrecht, vreemdelingenrecht of familierecht zijn hiervoor bijvoorbeeld minder geschikt.

Ook is het mogelijk om jezelf te specialiseren in een bepaald soort zaken of jezelf te focussen op een bepaalde branche of doelgroep waarmee je affiniteit hebt.

Je kunt dus zelf vormgeven aan jouw geambieerde droompraktijk, zoals Ilonca Mos-Bolier bijvoorbeeld doet met haar grote passie: hippisch recht. En zoals Ed Veldhuizen en Vincent Ahuis doen met huurrecht


Solliciteren voor de advocaat-stagiaire vacature?

advocaat stagiaire rotterdamAls deze vacature voor advocaat stagiaire jou aanspreekt, zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet. Een sollicitatiebrief met motivatie, ambitie en persoonlijke interesses voorzien van jouw CV en cijferlijsten van de rechtenstudie (bachelor en master) verdient onze voorkeur.

Sollicitaties kunnen worden gericht aan Krista Snoeck per e-mail via k.snoeck@e-legal.nl onder vermelding van vacature advocaat stagiaire Rotterdam. Na ontvangst van jouw sollicitatie laten we jou op korte termijn weten of jouw schriftelijke sollicitatie aanleiding vormt voor een persoonlijke kennismaking op ons kantoor te Rotterdam. Jouw sollicitatie wordt uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld. Eventuele referenties worden pas na overleg benaderd.

Dit betreft een doorlopende vacature waarop het gehele jaar kan worden gesolliciteerd (wij hebben geen vacaturestop vanwege corona).

Voor meer informatie over deze vacature (vacature advocaat stagiaire Rotterdam) kan contact worden opgenomen met Lucien Ridderbroek

Acquisitie naar aanleiding van vacatures wordt niet op prijs gesteld.