Jurist huurrecht

#1 Jurist huurrecht

Bent u op zoek naar een jurist huurrecht?

Zoek dan niet verder, want onze huurrecht juristen helpen u graag met uw huurzaak.

Doe daarom gerust een beroep op onze huurrecht specialisten en profiteer van de volgende voordelen:

 • Als beste beoordeeld (gemiddeld cijfer: 9,6)
 • Gespecialiseerd in huurrecht en incassorecht
 • Zowel huurrecht juristen als advocaten
 • Hoog slagingspercentage
 • Landelijke dekking
 • 30 minuten gratis huurrecht advies
 • Vaste prijs mogelijk 
 • Veel tevreden klanten

Wat kan een gespecialiseerde jurist huurrecht voor u doen?

jurist huurrechtOnze gespecialiseerde huurrecht juristen kunnen u onder meer helpen bij:Recent gewonnen rechtszaken door onze huurrecht juristen

Onze huurrecht juristen hebben recent de volgende rechtszaken gewonnen waarvan het vonnis is gepubliceerd op rechtspraak.nl:

 Huurrecht juristen met landelijke dekking

jurist huurrecht NederlandWij werken landelijk, dus het maakt niet uit waar u, uw wederpartij of het gehuurde zich in Nederland bevinden.

Onze juristen en advocaten procederen namelijk bij alle rechtbanken en gerechtshoven van Nederland.

Omdat wij zijn gespecialiseerd in het Nederlandse huurrecht behandelen wij geen buitenlandse huurzaken.

Voor wie werken onze huurrecht juristen?

Onze huurrecht juristen werken voor:

 • zakelijke verhuurders
 • zakelijke huurders (zoals bedrijven)
 • particuliere verhuurders (zoals vastgoedbeleggers)


Wij werken niet voor:

 • particuliere huurders


Particuliere huurders die op zoek zijn naar een jurist huurrecht, verstrekken wij geen gratis huurrecht advies en verwijzen wij door naar de volgende instanties:

Chris Bouma van Stichting Kunst Accommodatie Rotterdam (SKAR): "Kloppende contracten zijn de basis van een soepele vastgoedorganisatie" Chris Bouma van Stichting Kunst Accommodatie Rotterdam (SKAR): "Kloppende contracten zijn de basis van een soepele vastgoedorganisatie"

Kloppende contracten zijn de basis van een soepele vastgoedorganisatie.

Frits van Oostenbruggen: "Effectief, to the point, zakelijk en snel" Frits van Oostenbruggen: "Effectief, to the point, zakelijk en snel"

Effectief, to the point, zakelijk en snel. Ook prettig dat de stand van zake te volgen is via "mijn e-legal".

Vishan Jajairam: "Geen 9 tot 5 mentaliteit" Vishan Jajairam: "Geen 9 tot 5 mentaliteit"

Geen 9 tot 5 mentaliteit. Vincent van e-Legal nam zelfs de tijd om in de avond rond 22:00 uur te reageren met een uitgebreide email. Service- en klantgericht!

Waarom u beter geen huurrecht jurist, maar een huurrecht advocaat kunt inschakelen

Wist u dat iedereen zich jurist mag noemen? De term jurist is namelijk geen beschermde titel. Een rechtenstudent mag zich dus ook jurist noemen. Ook mag een jurist niet meer dan u zelf mag. Daarom kan in huurzaken door juristen worden geprocedeerd bij de kantonrechter. Dat mag u zelf namelijk ook.

Advocaten daarentegen hebben juridisch gezien wel echte bevoegdheden. Ook hebt u veel meer (kwaliteits)waarborgen bij advocaten. Helaas zijn veel advocaten niet gespecialiseerd in huurrecht en rekenen de meeste advocaten hogere uurtarieven dan juristen.

Gelukkig kan het ook anders, want onze huurrecht specialisten bieden gratis huurrecht advies aan en werken waar mogelijk voor vaste prijzen. Of zelfs op basis van no cure no pay bij huurincasso

In onderstaand overzicht kunt u precies zien welke verschillen er bestaan tussen juristen, andere advocaten en ons kantoor. Zo kunt u zelf eenvoudig beoordelen bij wie uw huurzaak in de beste handen is.

e-Legal
Andere advocaten
Juristen
No cure no pay voor huurincasso
Procederen voor vorderingen < € 25.000
Procederen voor vorderingen > € 25.000 (tenzij huur)
Procederen bij kantonrechter
Procederen bij rechtbank
Procederen bij hof (hoger beroep)
Gespecialiseerd in huurrecht
Online portal
Gratis huurrecht advies
Vaste prijs mogelijk
Als beste beoordeeld
Landelijke dekking
Kan ook beslag leggen
Kan ook faillissement aanvragen
Regels en toezicht
Verplicht lidmaatschap beroepsorganisatie (NOvA)
Verplichte verzekering
Verplichte derdengeldenrekening (uw geld is altijd veilig)
Jaarlijkse opleidingsverplichtingen
Toegang tot informatie overheidsregisters
Werkt alleen voor verhuurders en zakelijke huurders
Werkt ook voor particuliere huurdersBel ons voor gratis advies van een gespecialiseerde huurrecht jurist

huurrecht juristBel ons gerust als u wilt sparren met een gespecialiseerde huurrecht jurist of advocaat. Dan kunnen wij samen de beste aanpak van uw huurzaak bespreken.

 • In 1 minuut doorverbonden met een gespecialiseerde jurist of advocaat
 • Samen sparren over uw huurzaak
 • Vrijblijvend juridisch advies over de beste aanpak
 • Op werkdagen van 09:00 - 17:00 uur (lokaal tarief)


Wij bieden gratis huurrecht advies aan voor:

 • zakelijke verhuurders
 • zakelijke huurders (zoals bedrijven)
 • particuliere verhuurders (zoals vastgoedbeleggers)

Bel ons op 010 - 820 028 4

Of laat ons u vrijblijvend terugbellen door hieronder uw contactgegevens in te vullen. Dan bellen wij u zodra het u uitkomt. Dit is praktisch als u contact wilt opnemen buiten onze openingstijden.

Wij werken niet voor particuliere huurders. Particuliere huurders die op zoek zijn naar een pro deo advocaat verwijzen wij graag naar het Juridisch Loket of de Raad voor Rechtsbijstand

Contact opnemen voor gratis huurrecht advies 

Ja, neem vrijblijvend contact met mij op voor gratis advies.

 

Naam*:
Bedrijfsnaam:
Telefoon*:
Hoogte vordering:
Uw bericht*:
Velden met een * zijn verplicht
Angelique de Graaff: "Zo professioneel, vriendelijk en voorkomend te woord gestaan door Ed Veldhuizen tijdens de gratis eerste telefonische kennismaking. Verrassend" Angelique de Graaff: "Zo professioneel, vriendelijk en voorkomend te woord gestaan door Ed Veldhuizen tijdens de gratis eerste telefonische kennismaking. Verrassend"

Zo professioneel, vriendelijk en voorkomend te woord gestaan (door mr. E.R. (Ed) Veldhuizen) tijdens de gratis eerste telefonische kennismaking. Verrassend. Ik ben er een heel eind door gered en gemotiveerd om naar hem terug te keren, indien de problematiek waarmee ik me meldde hiertoe aanleiding geeft. Super.🙏

Elize van de Water: "e-Legal heeft vaker met dit bijltje gehakt" Elize van de Water: "e-Legal heeft vaker met dit bijltje gehakt"

Het is altijd heel lastig wanneer je te maken hebt met een debiteur die niet tot betaling over wil gaan, vooral niet wanneer deze de boel probeert te traineren door te blijven vertellen er 'alles aan te doen' en er met een onvolledig akkoordje onderuit probeert te komen en daarmee te doen alsof. E-Legal heeft vaker met dit bijltje gehakt en prikt daar doorheen. Een daadkrachtige behandeling van mijn dossier was dan ook het gevolg. Daarbij geeft E-Legal altijd zeer snel response en heeft een uitgebreid up to date portal waar alles netjes en helder staat gespecificeerd. Aanrader.

Michel van Dijk van Adesto Verzekeringen: "Wat de ene advocaat niet lukte, kreeg e-Legal gelukkig wel voor elkaar" Michel van Dijk van Adesto Verzekeringen: "Wat de ene advocaat niet lukte, kreeg e-Legal gelukkig wel voor elkaar"

Niet iedereen heeft incasseringsvermogen… Een klant van ons assurantiekantoor had een incassozaak die verkeerd dreigde af te lopen. De rechtbank kon de vordering van onze klant niet toewijzen, maar de tegenvordering van de wederpartij werd wel toegewezen. Onze klant heeft toen een ander advocatenkantoor ingeschakeld voor het hoger beroep, maar in hoger beroep ging het nogmaals mis. Inmiddels was onze klant ruim 3 jaar en de nodige kosten verder. Met de nodige onderbuikgevoelens over de rechtspraak wilde onze klant het hierbij maar laten. Wij hebben de zaak toen voorgelegd aan e-Legal incasso advocaten. Zij zijn aan de slag gegaan met de zaak en hebben niet alleen alsnog de vordering geïncasseerd, maar ook nog eens met terugwerkende kracht de rente over al die jaren. Dat wat de ene advocaat niet lukte, kreeg e-Legal gelukkig wel voor elkaar.

Veelgestelde vragen over onze huurrecht juristen

Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen? Hieronder geven wij antwoord op veelgestelde vragen:

Wat doet een jurist huurrecht?

Een huurrecht jurist is gespecialiseerd in het huurrecht en houdt zich bezig met tal van huurrechtelijke onderwerpen.

De werkzaamheden van een huurrecht jurist bestaan onder meer uit het:

 • opstellen en beoordelen van huurcontracten
 • adviseren over huurrechtelijke kwesties
 • behandelen van huurrechtelijke zaken
 • onderhandelen met de (advocaat van de) huurder/wederpartij
 • procederen in huurrechtelijke procedures


Wel zijn de mogelijkheden van een huurrecht jurist beperkter dan van een huurrecht advocaat. Daarom schakelen de meeste partijen geen jurist, maar een advocaat in.

Onze huurrecht advocaten stemmen de strategie en werkzaamheden vooraf met u af. Zo weet u precies wat er gebeurt en wat u mag verwachten. Ook hebben wij een online portal, waarin u uw huurzaak 24/7 kunt volgen.

Wanneer een jurist huurrecht inschakelen?

Het ligt aan uw zaak wanneer u het beste een jurist huurrecht kunt inschakelen.

Wacht in ieder geval niet af totdat het te laat is. Als u hierover twijfelt, kunt u ons gerust vrijblijvend bellen voor gratis advies. Wij denken graag met u mee.

U kunt ons bereiken op 010 - 820 028 4

Hoe werkt een jurist huurrecht inschakelen?

Het inschakelen van onze huurrecht juristen en advocaten verloopt doorgaans in de volgende stappen:

 1. U belt ons voor gratis huurrecht advies. In dit telefoongesprek bespreekt u uw concrete huurzaak op hoofdlijnen met een van onze huurrecht juristen of advocaten. Zo blijkt snel of wij een goede match zijn en of wij u kunnen helpen met de betreffende zaak. Zo ja, dan kunnen de bijzonderheden van uw zaak worden besproken en kan de strategie en aanpak van uw zaak meestal gelijk worden afgestemd.

 2. U stuurt ons de stukken toe. U kunt ons het dossier toesturen per e-mail of WE-transfer, maar ook via onze online portal als het gaat om een huurzaak waarin u (ook) geld vordert.

 3. U ontvangt de opdrachtbevestiging. De opdrachtbevestiging vermeldt de gemaakte afspraken duidelijk, zodat u precies weet wat u van ons mag verwachten.

 4. U ontvangt een voorschotfactuur*. Na ontvangst van uw akkoord met de opdrachtbevestiging ontvangt u een voorschotfactuur voor de eerstkomende werkzaamheden als wij uw zaak behandelen op uurbasis of voor een vaste prijs.

  * Als wij uw zaak op basis van onze incassovoorwaarden behandelen, ontvangt u geen voorschotfactuur van ons kantoor. Bij huurincasso kunnen de kosten namelijk worden verhaald op uw huurder. Bezoek onze pagina over huurincasso voor meer informatie.

 5. Wij gaan aan de slag. Na ontvangst van uw voorschotbetaling gaan wij aan de slag met uw huurzaak. Wij stemmen onze werkzaamheden vooraf met u af. Alle inhoudelijke brieven of processtukken ontvangt u op voorhand in concept. Brieven of processtukken worden pas verzonden nadat u uw akkoord hebt bevestigd met de inhoud ervan. Zo weet u zeker dat u controle hebt over uw zaak.

Wat kost een jurist huurrecht inschakelen?

Ons kantoor biedt verschillende soorten tarieven aan, zoals uurtarieven, vaste prijzen, of incassotarieven op basis van no cure no pay bij huurincasso. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie of bel ons voor een vrijblijvende prijsopgave voor uw huurzaak.

Is het mogelijk om een jurist huurrecht in te schakelen op basis van no cure no pay?

Ja, voor huurincasso zaken is no cure no pay mogelijk. No cure no pay geldt voor het buitengerechtelijke incassotraject. Dus niet voor het gerechtelijke incassotraject, zoals bij ontbinding of ontruiming. Voor meer informatie bekijk onze pagina over no cure no pay incasso

Verder geldt no cure no pay niet voor zaken waarin maatwerk noodzakelijk is, zoals bij betwisting van de vordering of bij advisering over vastgoed-of huurrecht.  

Hoe werkt gratis huurrecht advies?

Gratis huurrecht advies werkt als volgt:

 1. U belt ons op 010 - 820 028 4

 2. U bespreekt uw huurzaak vrijblijvend met een van onze huurrecht juristen of advocaten.

 3. U krijgt telefonisch gratis huurrecht advies, bijvoorbeeld over de juridische haalbaarheid van uw huurzaak. Ook juridische vragen beantwoorden wij kosteloos als wij uw vraag kunnen beantwoorden vanuit onze parate kennis.


Máár wij kunnen vanzelfsprekend niet iedereen de hele dag van gratis advies voorzien. In de onderstaande situaties kunnen wij geen gratis huurrecht advies verstrekken:

 • Als het telefoongesprek (veel) langer dan 30 minuten duurt.

 • Als voor de juridische beoordeling van uw huurzaak dossieronderzoek of juridisch onderzoek noodzakelijk is.

 • Als u uw huurzaak liever op kantoor bespreekt onder het genot van een kopje koffie.

Wel kunnen wij u in de bovenvermelde situaties een vrijblijvend prijsvoorstel doen voor het huurrecht advies. Vaak tegen een scherpe vaste prijs.

Gratis huurrecht advies geldt niet voor particuliere huurders.

Ik ben op zoek naar een jurist huurrecht vacature. Heeft u openstaande vacatures?

Ja, ons kantoor heeft doorlopende vacatures voor zowel huurrecht juristen als advocaten. Solliciteer dus gerust.